تعداد نشریات | 36 |
تعداد شمارهها | 920 |
تعداد مقالات | 11,017 |
تعداد مشاهده مقاله | 11,600,426 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 10,659,096 |
برآورد آب مجازی شیر تولیدی گاو هولشتاین در استان آذربایجان شرقی تحت کشت آبی عناصر جیرهی غذایی | ||
دانش آب و خاک | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 مهر 1400 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیما اصغرزاددانش ![]() | ||
1گروه مهندسی آب دانشکده ی کشاورزی دانشگاه کردستان -سنندج-ایران | ||
2استاد دانشگاه | ||
چکیده | ||
با رشد جمعیت و افزایش نیاز به غذا، افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی ضروری است و استفادهی بهینه از آب در فرآیند تولید از الزامات کشاورزی و دامپروری پایداراست. جهت بهینه کردن میزان آب مصرفی در تولید محصولات دامی باید به میزان آب مصرفی محصولات موجود در ترکیب جیرهی غذایی و مقادیر آب شرب و آب مربوط به خدمات نگهداری دام توجه شود. به این میزان آب مصرفی که در فرآیند تولید محصول دامی استفاده شده است آب مجازی محصول گفته می-شود. هدف از این تحقیق برآورد آب مجازی شیر مربوط به گاو هلشتاین در استان آذربایجانشرقی با در نظر گرفتن راندمانهای آبیاری 33، 60 و 90 درصد بود. مقادیر آب مجازی مربوط به محصولات گندم، جو، ذرت علوفهای، سویا، چغندر علوفهای و یونجه در استان با راندمان آبیاری 33 درصد به ترتیب 2/1، 5/1، 13/0، 8/3، 2/2 و 4/2 مترمکعب در کیلوگرم محاسبه شد. بر اساس راندمان آبیاری ذکر شده میزان آب مصرفی شیر برای چهاردورهی شیردهی بعد از زایش، پرشیر، متوسط شیر و کم شیر 5/1، 4/1، 4/2 و3/3 مترمکعب در کیلوگرم بدست آمد. با افزایش راندمان آبیاری از 33 به 60 و 90 درصد، آب مصرفی شیر تولیدی به ترتیب 43 و 60 درصد کاهش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
آب مجازی؛ جیرهی غذایی؛ راندمان آبیاری؛ شیر تولیدی؛ هلشتاین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 17 |