تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,047 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,589,637 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,268,596 |
اثر سطوح مختلف کنجاله کنجد بر عملکرد، فراسنجههای خونی و آنتیاکسیدانی برههای پرواری | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 3، آذر 1399، صفحه 1-12 اصل مقاله (653.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2020.11512 | ||
نویسندگان | ||
مسلم باشتنی* 1؛ سهیلا شیخوان2؛ همایون فرهنگ فر3 | ||
1هیات علمی- دانشگاه بیرجند | ||
2گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران | ||
3گروه آموزشی علوم دامی، دانشگاه بیرجند، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی:غذاهای فراسودمند و فراوردههای سالم طبیعی آنها دامنه وسیع از غذاهایی را شامل میشوند که به سبب وجود اجزای زیست فعال بهبود سلامت و پیشگیری از بیماریها را در پی دارند. هدف:در این پژوهش اثر جایگزینی کنجاله کنجد با کنجاله سویا به عنوان منبع پروتئینی و آنتیاکسیدانی برعملکرد، فراسنجههای خونی و آنتی-اکسیدانی در برههای پرواری مورد ارزیابی قرار گرفت.روش کار: تعداد 21 بره نژاد بلوچی با میانگین وزنی3±30کیلوگرم در 3 تیمار (در سطوح 0، 6 و 12 درصد کنجاله کنجد) با 7 تکرار به مدت 15 روز عادت پذیری و 60 روز تغذیه با جیرههای آزمایشی استفاده شد. جیرهها شامل 1-جیره شاهد بدون کنجاله کنجد،2-جیره با 6 درصد کنجاله کنجد که جایگزین 50 درصد کنجاله سویا شد و 3 - جیره حاوی 12 درصد کنجاله کنجد که 100 درصد جایگزین کنجاله سویا شد. نتایج:نتایج این آزمایش نشان داد استفاده از کنجاله کنجد تاثیری بر مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک نداشت همچنین فراسنجههای شکمبهای تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفتند. در رابطه با متابولیتهای خونیHDL در جیره دوم که حاوی 6 درصد کنجاله کنجد و 6 درصد کنجاله سویا می باشد افزایش یافته بود. همچنین سطح 6 درصد کنجاله کنجد سطح آنزیم ALP در این تیمار را به طور معنی داری کاهش داد. استفاده از کنجاله کنجد در سطح 12 درصد اثر معناداری بر افزایش ظرفیت تام آنتیاکسیدانیو کاهش مالوندیآلدهید درعضلهداشت. نتیجهگیری نهایی:در نهایت استفاده از کنجاله کنجد در تغذیه دام یک راهکار برای کاهش هزینههای مصرف خوراک است افزون بر این با انتقال ترکیبات مفید به محصولات حیوانی ضمن کمک به سلامت دام میتوان از محصولات تولیدی به عنوان یک خوراک غنی شده در تغذیه انسانی بهره جست. | ||
کلیدواژهها | ||
کنجاله کنجد؛ اسیدهای چرب؛ آنتیاکسیدان؛ عملکرد؛ فراسنجههای خونی | ||
مراجع | ||
AOAC, 1990. Official Methods of Analysis 15th ed. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC, USA.
Benzie IFF and strain JJ, 1996. The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of antioxidant power: the FRAP assay. Anal Biochemistry 239: 70 -76.
Campo M, Nute G, Hughes S, Enser M, Wood J and Richardson R, 2006. Flavour perception of oxidation in beef. Meat Science 72(2): 303-311.
Descalzo A and Sancho A, 2008. A review of natural antioxidants and theireffects on oxidative status, odor and quality of fresh beef produced inArgentina. Meat Science 79: 423–436.
Elleuch M, Besbes S, Roiseux O, Blecker C and Attia H, 2007. Quality characteristics of sesame seeds and by-products. Food Chemistry 103(2): 641-650.
Emami A, Ganjkhanlou M, Fathi Nasri MH, Zali A and Rashidi L, 2015. Pomegranate seed pulp as a novel replacement of dietarycereal grains for kids. Small Ruminant Research 123: 238–245.
Ernst E, 1990. Plasma fibrinogen: an independent cardiovascular risk factor. Journal of Internal Medicine 227(6): 365-372.
Esterbauer H and Cheeseman KH, 1990. Determination of aldehydic lipidperoxidation products: malonaldehyde and 4-hydroxynonenal. Meth-ods Enzymol 186: 407–421.
FAO, 2010. Guide to Food and Agriculture Organization (FAO) Documents (Website).
Folch J, Lees M and Stanley GHS, 1957. A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissue. Journal of Biological Chemistry 226: 497–509.
Galeone FS, Salvadorini F and Pagliai E, 1978. Effects of Soybean polyunsaturated phosphatidylcholine (Lipostabil) on Hyperlipoproteinemia. Curr Ther Res 24: 299-305.
Ganji F, Bashtani M, Farhangfar H and Ghiasi SE, 2017. Effect of different growth stages on the chemical composition, antioxidant properties and rumen-intestinal digestion of Pistacia atlantica with nylon bags method. Journal of Animal Science Researches 27(3): 185-200.
Ghafari H, Khadem AA, Rezaeian M, Afzalzadeh A and Sharifi D, 2015. "Effect of sesame oil feeding on performance, plasma lipids and ruminal fermentation of growing lambs." Iranian Journal of Veterinary Medicine 9(3): 155-161.
Ghafari M, Rezaeian SD, Sharifi A Khadem A and Afzalzadeh A, 2016. Effects of dietary sesame oil on growth performance and fatty acid composition of muscle and tail fat in fattening Chaal lambs. Animal Feed Science and Technology 220: 216–225.
Ghorbani B, Taymoori-Yanesari A and Jafari-Sayyadi A, 2016. Effects of replacement of sesame meal with soybean meal on intake, digestibility, rumen characteristics, chewing activity, performance, and carcass composition of lambs. Journal of Ruminant Research 4(2):145-170. In persian.
Gitnick G, 1993. Current Hepatology 2nd Ed. Vol. 13. Mosby Medic Publisher Inc. Chicago, USA.
Grundy SM and Denke MA, 1990. Dietary influences on serum lipids and Lipoproteins. Journal Lipid Research 31:1149-72.
Hassan HE, Elamin KM, Elhashmi YHA, Tameem Eldar AA, Elbushra ME and Mohammed MD, 2013. Effects of feeding different levels of sesame oil cake (Sesamum indicum L.) on performance and carcass characteristics of sudan desert sheep. Journal of Animal Science 3: 91-96.
Hsu HH, Grove WE, Mindulzun R and Knauer CM, 1992. Gastric bezoar caused by lecithin: an unusual complication of health faddism. American Journal of Gastroenterology 87(6).
Kamal-Eldin A, Moazzami A and Washi S, 2011. Sesame seed lignans: potent physiological modulators and possible ingredients in functional foods & nutraceuticals. Recent Patents Food Nutrition Agriculture 3: 17-29.
Kotsampasi B, Christodoulou V, Zotos A, Liakopoulou-Kyriakides M, Goulas P, Petrotos K, Natas P and Bampidis V, 2014. Effects of dietarypomegranate byproduct silage supplementation on performance, car-cass characteristics and meat quality of growing lambs. Animal Feed Science and Technology 197:92–102.
Kumar S, Kumar D and Rrakash O, 2008. Evaluation of antioxidant potential, phenolic and flavonoid contents of Hibiscus tiliaceus flowers. EJAFche 7(4): 2863-71.
Lin X, Zhou L, Li T, Brennan C, Fu X and Liu RH, 2017. Phenolic content, antioxidant and antiproliferative activities of six varieties of white sesame seeds (Sesamum indicum L). Royal society chemistry Advances 7(10): 5751-5758.
Mahmoud AEM and Bendary MM, 2014. Effect of Whole Substitution of Protein Source by Nigella sativa Meal and Sesame Seed Meal in Ration on Performance of Growing Lambs and Calves. Journal of Global Veterinaria 13(3): 391-396.
Meade TW, 1995. Fibrinogen in ischaemic heart disease. European Heart Journal 16(Suppl A): 31-5.
Mensink RP, Zock PL, Kester AD and Katan MB, 2003. Effects of dietary fatty acids and carbohydrates on the ratio of serum total to HDL cholesterol and on serum lipids and apolipoproteins: a meta-analysis of 60 controlled trials. The American Journal of Clinical Nutrition 77: 1146-55.
Moazzami AA, Andersson RE and Kamal-Edlin A, 2006. HPLC analysis of sesaminol glucosides in sesame seeds. Journal of Agricultural and Food Chemistry 54 (3): 633–638.
Namiki M, 2007. Nutraceutical functions of sesame: a review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition 47: 651-73.
NRC, 2007. Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheep, Goats, Cervids, and New World Camelids. National Academy Press, Washington, DC.
Obeidat BS and Gharaybeh FF, 2011. Effect of Feeding Sesame Hull on Growth Performance, Nutrient Digestibility, and Carcass Characteristics of Black Goat Kids. Asian-Aust. Journal of Animal Science 24(2): 206-213.
Obeidat BS, Abdullah AY, Mahmoud KZ, Awawdeh MS, AL-Beitawi NZ and AL-Lataifeh F A, 2009. Effects of feeding sesamemeal on growth performance, nutrient digestibility, and carcass characteristics of Awassi lambs. Small Ruminant Research 82: 13–17.
Omar AJM, 2002. Effect of feeding different levels of sesame oil cake on performance and digestibility of Awassi lambs. Small Ruminant Research 46: 187–190.
Parker RS, Sontag TJ, Swanson JE and Cytochrome, 2000. P4503A-dependent metabolism of tocopherols and inhibition by sesamin. Biochemical and Biophysical Research Communications277:531-4.
Placer ZA, Cushman LL and Johnson BC, 1966. Estimation of product of lipid peroxidation (malondialdehyde) in bio-chemical systems. Analytical Biochemistry 16: 359–364.
Qwele K, Hugo A, Oyedemi S, Moyo B, Masika P and Muchenje V, 2013. Chemical composition, fatty acid content and antioxi-dant potential of meat from goats supplemented with Moringa (Moringa oleifera) leaves, sunflower cake and grass hay. Meat Science 93:455–462.
Rajamohan T, Kurup PA, 1997. Lysine: arginine ratio of a protein influences cholesterol metabolism. Part 1-Studies on sesame protein having low lysine: arginine ratio. Indian Journal of Experimental Biology 35(11):1218-1223.
Saleh SA and Amer MM, 2009. The Role of sesame seeds supplementation on lambs' growth and physiological performance. Journal of Radiation Research and Applied Sciences 2(3): 623-639.
SAS Institute, 2002. STAT User's Guide: Statistics. Version 9.1. Statistical Analysis System Institute Inc., Cary, NC.
Shahidi F, 2004. Functional Foods: Their Role in Health Promotion and Disease Prevention. Journal of Food Science 69(5):R146-R149.
Shahidi F, Amarowicz R, Abou-Gharbia H A and Shehata A A Y, 1997. Endogenous antioxidants and stability of sesame oil as affected by processing and storage. Journal of the American Oil Chemists’ Society 74(2): 143–148.
Sumeray MS, Montgomery H E and Humphries S E, 1998. Beyond coagulation: fibrinogen as a cause of cardiovascular surgical disease. Cardiovascular Drugs and Therapy 12(3): 261-5.
Van Soest Pv, Robertson J, Lewis B, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583–3597.
Varga Z, Czompa A, Kakuk G and Antus S, 2001. Inhibition of the superoxide anion release and hydrogen peroxid formation in PMNLs by flavono lignans. Phythoter Research 15(7): 608.
Yamashita K, Nohara Y, Katayama K and Namiki M, 1992. Sesame seed lignans and γ-tocopherol act synergistically to produce vitamin E activity in rats. The Journal of Nutrition 122(12): 2440-2446. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 822 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 572 |