تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,485,704 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,213,124 |
مقایسه اثر بافر بیکربنات سدیم با باکتری مگاسفر السدنی به عنوان مصرف کننده اسید تولیدی در شکمبه بر عملکرد رشد، قابلیت هضم، فراسنجههای شکمبهای و خونی برههای پرواری در جیره با کنسانتره بالا | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 2، شهریور 1399، صفحه 85-99 اصل مقاله (706.82 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2020.11494 | ||
نویسندگان | ||
امید خراسانی1؛ مرتضی چاجی* 2؛ فرشاد باغبان3 | ||
1دانشجوی دکتری/ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
2عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان | ||
3هیات علمی گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: استفاده از باکتری مگاسفرا السدنی و مخمر در مقایسه با بافر بیکربنات سدیم میتواند در کاهش التهاب ناشی از اسیدوز موثر باشد. هدف: این پژوهش به منظور مقایسه تاثیر بافر بیکربنات سدیم با باکتری مگاسفرا السدنی و استفاده همزمان آن با مخمر ساکرومایسیس سرویسیه به عنوان یک مصرف کننده اسید تولید شده در شکمبه در تعدیل pH شکمبه در جیرهی پرکنسانتره بر صفات عملکردی و هضم مواد مغذی در برههای پرواری انجام شد. روش کار: در این آزمایش از 24 بره نر عربی ۱ ± 4 ماهه با وزن kg 15/3 ± 9/23 در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار و 8 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیرهی شاهد 2- جیره شاهد + بافر بیکربنات سدیم 3- جیره شاهد + باکتری مگاسفرا السدنی و مخمر ساکرومایسیس سرویسیه (باکتری - مخمر) بودند. مایع شکمبه در ساعات صفر، 3 و 6 ساعت پس از خوراکدهی صبح برای سنجش pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی توسط لوله معدی گرفته شد. نمونههای خون 3 ساعت پس از خوراکدهی صبح گرفته شد. در هفت روز آخر دوره، نمونههای مدفوع و ادرار جهت تعیین قابلیت هضم و ابقاء نیتروژن جمع آوری شدند. نتایج: اختلاف معنیداری در ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی، pH و نیتروژن آمونیاکی بین تیمارها مشاهده نشد (05/0P >). غلظت پروپیونات در جیره حاوی باکتری- مخمر بهطور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0p <). قابلیت هضم پروتئین در جیره شاهد و جیره حاوی باکتری - مخمر بیشتر و تفاوت معنیداری با جیره حاوی بافر داشت (05/0p <). میزان لیپوپروتئین با چگالی کم، در جیره دریافت کنندهی بافر و مکمل باکتری - مخمر نسبت به شاهد کمتر و اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0P <). نیتروژن ابقا شده در جیره حاوی دریافت کنندهی باکتری - مخمر بهطور معنیداری بیشتر از سایر جیرهها بود (05/0P <). ن | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدوز شکمبه ای؛ بافر؛ بره ها؛ ساکرومایسیس سرویسیه؛ مگاسفرا السدنی | ||
مراجع | ||
AlZahal O, McGill H, Kleinberg A, Holliday JI, Hindrichsen IK, Duffield TF and McBride BW, 2014. Use of a direct-fed microbial product as asupplement during the transition period in dairy cattle. Journal of Dairy Science 97: 7102–7114.
Ansari A, Taghizadeh A and Janmohammadi H, 2011. Effects of different levels of yeast Saccharomyces cerevisiae on ruminal ecosystem and ciliate protozoa population in Ghizel sheep. Iranian Journal of Animal Science Researches 22(1): 53-62.
AOAC. Association of Official Analytical Chemists. Official method of analysis. 15thed. 1990. Washington DC, USA.
Aschenbach JR, Zebeli Q, Patra AK, Greco G, Amasheh S and Penner GB, 2019. Symposium review: The importance of the ruminal epithelial barrier for a healthy and productive cow. Journal of Dairy Sscience 102(2), 1866-1882.
Beauchemin KA, Yang WZ, Morgavi DP,Ghorbani GR, Kautz W and Leedle JAZ, 2003. Effects of bacterial direct fed microbials and yeast on site and extent of digestion, blood chemistry, and subclinical ruminal acidosis in feedlot cattle. Journal of Animal Science 81: 1628-1640.
Bodas R, Frutos P, Giraldez FJ, Hervas G and Lopez S, 2009. Effect of sodium bicarbonate supplementation on feed intake, digestibility, digest, kinetics, nitrogen balance and ruminal fermentation in young fattening lambs. Spanish journal of Agricultural Research 7(2): 330-341.
Broderick GA and Kang JH, 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Sscience 63; 64–75.
Calsamiglia S, Blanch M, Ferret A and Moya D, 2012. Is subacute ruminal acidosis a pH related problem? causes and tools for its control. Animal Feed Science andTechnology 172, 42–50.
Chaucheyras-Durand F, Walker ND and Bach A, 2008. Effect of active dry yeast on the rumen microbial ecosystem: past, Presetn and Future. Animal Feed Science and Technology 145: 5–26.
Chung YH, Walker ND, McGinn SM and Beauchemin KA, 2011. Differing effects of 2 active dried yeast (Saccharomyces cerevisiae) strains on ruminal acidosis and methane production in nonlactating dairy cows. Journal of Dairy Science 94(5):2431-2439.
Cruywagen CW, Taylor S, Beya MM and Calitz T, 2015. The effect of buffering dairy cow diets with limestone, calcareous marine algae, or sodium bicarbonate on ruminal pH profiles, production responses, and rumen fermentation. Journal of Dairy Sscience 98(8):5506-5514.
Der Bedrosian M, 2009. The effect of sodium bicarbonate or live yeast culture Saccharomyces cerevisiae on the metabolism and production of lactating dairy cows Doctoral dissertation, department Animal science, University of Delaware.
Dhama K, Mahendran M, Tomar S and Chauhan RS, 2008. Beneficial effects of probiotics and prebiotics in livestock and poultry: The current perspectives. Intas Polivet 9: 1-12.
Drouillard JS, Henning PH, Meissner HH and Leeuw KJ, 2012. Megasphaera elsdenii on the performance of steers adapting to a high-concentrate diet, using three or five transition diets. South African Journal of Animal Science 42(2): 195-199.
He ML, Long J, Wang Y, Penner G and McAllister TA, 2015. Effect of replacing barley with wheat grain in finishing feedlot diets on nutrient digestibility, rumen fermentation, bacterial communities and plasma metabolites in beef steers. Livestock Science 176: 104-110.
Kawas JR, Garcia-Castillo R, Fimbres-Durazo H, Garza-Cazares F, Hernandez-Vidal JFG, Olivares-Saenz E and Lu CD, 2007. Effects of sodium bicarbonate and yeast on nutrient intake, digestibility, and ruminal fermentation of light-weight lambs fed finishing diets. Small Ruminant Research 67: 149–156.
Khorasani GR and Kennelly JJ, 2001. Influence of carbohydrate source and buffer on rumen fermentation characteristics, milk yield, and milk composition in late-lactation Holstein cows. Journal of Dairy Sscience 84, 1707–1716.
Kohn RA, Dinneen MM and Russek-Cohen E, 2005. Using blood urea nitrogen to predict nitrogen excretion and efficiency of nitrogen utilization in cattle, sheep, goats, horses, pigs, and rats. Journal of Dairy Sscience 83: 879–889.
Kung L, Kreck EM, Tung RS, Hession AO, Sheperd AC, Cohen MA, Swain HE and Leedle JAZ, 1997. Effects of a live yeast culture and enzymes on in-vitro ruminal fermentation and milk production of dairy cows. Journal of Dairy Sscience 80: 2045-2057.
Liu DC, Zhou XL, Zhao PT, Gao M, Han HQ and Hu HL, 2013. Effects of increasing non-fiber carbohydrate to neutral detergent fiber ratio on rumen fermentation and microbiota in goats. Journal of Integrative Agriculture 12: 319–326.
Malekkhahi M, Tahmasbi AM, Naserian AA, Danesh Mesgaran M, Kleen JL and Parand AA, 2015. Effects of essential oils, yeast culture and malate on rumen fermentation, blood metabolites, growth performance and nutrient digestibility of Baluchi lambs fed high‐concentrate diets. Journal of animal physiology and animal nutrition 99(2): 221-229.
Malekkhahi M, Tahmasbi AM, Naserian AA, Danesh-Mesgaran M, Kleen JL, Al-Zahal O and Ghaffari MH, 2016. Effects of supplementation of active dried yeast and malate during sub-acute ruminal acidosis on rumen fermentation, microbial population, selected blood metabolites, and milk production in dairy cows. Animal Feed Science and Technology 213: 29-43.
Mohammadabadi T, Bakhtiari MA and Alimirzaei P, 2018. Isolation and identification of Lactate-Producing and utilizing bacteria from the rumen of najdi goats. Indian Journal of Small Ruminants 24(2): 276-280.
NRC, 2007. Nutrient Requirements of Small Ruminants: Sheep, Goats, Cervids and New World Camelids. National Academy Press, Washington DC.
Paryad A and Rashidi M, 2009. Effect of yeast (Saccharomyces cerevisiae) on apparent digestibility and nitrogen retention of tomato pomace in sheep. Pakistan Journal of Nutrition 8(3): 273-278.
Philippeau C, Lettat A, Martin C, Silberberg M, Morgavi DP, Ferlay A, Berger C and Noziere P, 2017. Effects of bacterial direct-fed microbials on ruminal characteristics, methane emission, and milk fatty acid composition in cows fed high-or low-starch diets. Journal of dairy science 100(4): 2637-2650.
Prabhu R, Altman E, Eiteman MA, 2012. Lactate and acrylate metabolism by Megasphaera elsdenii under batch and steady-state conditions. Appl. Environ.Microbiol 78: 8564–8570.
Puniya AK, Salem AZM, Kumar S, Dagar SS, Griffith GW, Puniya M, Ravella SR, Kumar N, Dhewa T and Kumar R, 2015. Role of live microbial feed supplements with reference to anaerobic fungi in ruminant productivity: A review. Journal of Integrative Agriculture 14: 550-560.
Reynolds CK, 2006. Production and metabolic effects of site of starch digestion in dairy cattle. Animal Feed Science and Technology 130(1-2): 78-94.
Rezaei J, Rouzbehan Y, Fazaeli H and Zahedifar M, 2014. Effects of substituting amaranth silage for corn silage on intake growth performance, dietdigestibility, microbial protein, nitrogen retention and ruminal fermentation in fattening lambs. Animal feed science and technology 192: 29–38.
RostamzadehP, 2015. Effects of saccharomyces cerevisiae yeast on digestibility of finishing diets, ruminal and blood metabolites in sheep. Iranian Journal of Animal Science Researches 25(2): 175-188.
Russell KE and Roussel AJ, 2007. Evaluation of the ruminant serum chemistry profile. Veterinary Clinics of North America: Food Animal Practice 23(3): 403-426.
Sedighi R and Alipour D, 2019. Assessment of probiotic effects of isolated Megasphaera elsdenii strains in Mehraban sheep and Holstein lactating cows. Animal Feed Science and Tchnology 248: 126-131.
Tripathi MK, Santra A, Chaturvedi OH and Karim SA, 2004. Effect of sodium bicarbonate supplementation on ruminal fluid pH, feed intake, nutrient utilization and growth of lambs fed high concentrate diets. Animal Feed Science and Technology 111: 27–39.
Van Soest PJ, Robertson JB and Lewis BA, 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non-starch polysaccharide in relation to animal nutrition. Journal of dairy science 74: 3583–3597.
Yoon IK and Stern MD, 1996. Effects of Saccharomyces cerevisiae and Aspergillus oryzae cultures on ruminal fermentation in dairy cows. Journal of Dairy Sscience 79(3): 411-417.
Zali A, Nasrollahi SM and Khodabandelo S, 2019. Effects of two new formulas of dietary buffers with a high buffering capacity containing Na or K on performance and metabolism of mid-lactation dairy cows. Preventive Veterinary Medicine 163: 87-92.
Zhang Y, Liu K, Hao X and Xin H, 2017. The relationships between odd‐and branched‐chain fatty acids to ruminal fermentation parameters and bacterial populations with different dietary ratios of forage and concentrate. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 101(6): 1103-1114. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 975 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 513 |