تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,981 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,217,501 |
اثر تغذیه درمنه خزری (Artemisia annua) بر عملکرد، ترکیب لاشه و پایداری اکسیداتیو گوشت بلدرچین ژاپنی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 2، شهریور 1399، صفحه 61-72 اصل مقاله (1.35 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2020.11486 | ||
نویسندگان | ||
ابراهیم طوسی؛ رضا میرشکار؛ بهروز دستار | ||
دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بهبود عملکرد و افزایش پایداری کیفیت گوشت از مهمترین اهدافی است که در صنعت پرورش طیور مد نظر قرار میگیرد. هدف: هدف مطالعه کنونی تاثیر تغذیهی جیرههای حاوی سطوح مختلف درمنهخزری بر عملکرد، ترکیب لاشه و پایداری اکسیداتیو گوشت بلدرچین ژاپنی بود. روشکار: تعداد 375 قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار و 15 قطعه بلدرچین در هر تکرار با جیره پایه حاوی سطوح صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد درمنهخزری طی مدت 42 روز تغذیه شدند. در سن 42 روزگی، از هر واحد آزمایش دو قطعه پرنده انتخاب و جهت تعیین خصوصیات لاشه و اندازهگیری مالوندیآلدئید ماهیچهی سینه و ران کشتار شدند. نتایج: افزایش وزن تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، اما مصرف خوراک بلدرچینهای تغذیه شده با 2 درصد درمنه پایینتر از مصرف خوراک گروه شاهد بود (05/0>P). همچنین، اختلاف معنیداری بین تیمارهای آزمایشی از نظردرصد وزن لاشه قابل طبخ، درصد ران و سینه، کبد و قلب مشاهده نشد. بالاترین و پایینترین مقدار مالوندیآلدئید، در ماهیچه ران، به ترتیب در گروه شاهد و پرندگان تغذیه شده با 5/1 درصد درمنه مشاهده شد (05/0>P). درحالیکه در ماهیچه سینه، پایینترین مقدار مالوندیآلدئید در گروه تغذیه شده با 2 درصد درمنهخزری مشاهده شد که تفاوت معنیداری با شاهد داشت (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: نتایج نشان داد که تغذیهی 2-5/1 درصد درمنهخزری به بلدرچینهای گوشتی میتواند بدون اثر منفی بر ضریب تبدیل مصرف خوراک، باعث کاهش مصرف خوراک شود و با کاهش تولید مالوندیآلدئید گوشت، به بهبود کیفیت آن کمک نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
اکسیداسیون چربی؛ آنتی اکسیدانها؛ کیفیت گوشت؛ مالوندیآلدئید؛ مصرف خوراک | ||
مراجع | ||
Aziza AE, Quezada N and Cherian G, 2010. Antioxidative Effect of dietary camelina meal in fresh, stored, or cooked broiler chicken meat. Poultry Science 89: 2711-2718. Baghban Kanani P, Daneshyar M., Aliakbarlu J and Hamian F, 2017. Effect of dietary turmeric and cinnamon powders on meat quality and lipid peroxidation of broiler chicken under heat stress condition.Veterinary Research Forum 8: 163-169. Brisibe EA, Umoren UE, Owai PU and Brisibe F, 2008. Dietary inclusion of dried Artemisia annua leaves for management of coccidiosis and growth enhancement in chickens. African Journal of Biotechnology 7: 4083-4092. Brisibe EA, Umoren UE, Brisibe F, Magalhäes PM, Ferreira JF, Luthria D, Wu X and Prior R.L, 2009. Nutritional characterisation and antioxidant capacity of different tissues of Artemisia annua . Food Chemistry 115: 1240-1246. Buege JA and Aust SD, 1978. Microsomal lipid peroxidation. In Methods in Enzymology 52: 302-310. Cai Y, Luo Q, Sun M and Corke H, 2004. Antioxidant activity and phenolic compounds of 112 traditional Chinese medicinal plants associated with anticancer. Life Sciences 74: 2157-2184. Cao FL, Zhang XH, Yu WW, Zhao LG and Wang T, 2012. Effect of feeding fermented Ginkgo biloba leaves on growth performance, meat quality, and lipid metabolism in broilers. Poultry Science 91: 1210-1221. Cherian G, Orr A, Burke IC and Pan W, 2013. Feeding Artemisia annua alters digesta pH and muscle lipid oxidation products in broiler chickens. Poultry Science 92: 1085-1090. D'Amelio FS, Botanicals Sr, 1999. A phytocosmetic desk reference. Crc Press. London Dorman HJD, Peltoketo A, Hiltunen R and Tikkanen MJ, 2003. Characterisation of the antioxidant properties of de-odourised aqueous extracts from selected Lamiaceae herbs. Food Chemistry 83: 255-262. Engberg RM, Grevsen K, Ivarsen E, Fretté X, Christensen LP, Højberg O, Jensen BB and Canibe N, 2012. The effect of Artemisia annua on broiler performance, on intestinal microbiota and on the course of a Clostridium perfringens infection applying a necrotic enteritis disease model. Avian Pathology 41: 369-376. Fathi H, Ebrahimnezhad Y, Sadeghipanah H, Hosseini SA and Shayegh J, 2019. Comparison ofeffects of nettle and asparagus essential oil, antibiotic and probiotic on performance, intestinal histomorphology and microflora in broiler chickens. Animal Science Researches 28(4): 21-39. Fellenberg MA and Speisky H, 2006. Antioxidants: their effects on broiler oxidative stress and its meat oxidative stability. World's Poultry Science Journal 62: 53-70. Ferreira, J.D.S. and Janick, J, 1994, August. Production and detection of artemisinin from Artemisia annua. In Internat. Symposium on Medicinal and Aromatic Plants 390: 41-50 Ferreira JF, Luthria DL, Sasaki T and Heyerick A, 2010. Flavonoids from Artemisia annua L. as antioxidants and their potential synergism with artemisinin against malaria and cancer. Molecules 15: 3135-3170. Gharib HB, 2014. Evaluation of using dietary phytogenics, as growth promoters, on broiler performance, under normal and subnormal temperature conditions. Egyptian Journal of Animal Production 51: 49-59. Gholamrezaie Sani L, Mohammadi M, Jalali Sendi J, Abolghasemi SA and Roostaie Ali Mehr M , 2013. Extract and leaf powder effect of Artemisia annua on performance, cellular and humoral immunity in broilers. Iranian Journal of Veterinary Research 14: 15-20. Goñí I, Brenes A, Centeno C, Viveros A, Saura-Calixto F, Rebole A, Arija I and Estevez R, 2007. Effect of dietary grape pomace and vitamin E on growth performance, nutrient digestibility, and susceptibility to meat lipid oxidation in chickens. Poultry Science 86: 508-516 Gouveia SC. and Castilho PC, 2013. Artemisia annua L.: essential oil and acetone extract composition and antioxidant capacity. Industrial Crops and Products 45: 170-181. Grashorn MA, 2007. Functionality of poultry meat. Journal of Applied Poultry Research 16:99-106. Hashemi SR, Zulkifli I, Davoodi H, Zunita Z and Ebrahimi M, 2012. Growth performance, intestinal microflora, plasma fatty acid profile in broiler chickens fed herbal plant (Euphorbia hirta) and mix of acidifiers. Animal Feed Science and Technology 178: 167-174. Hwang KE, Kim HW, Choi YS, Lee SY, Yeo EJ, Ham YK, Choi SM, Lee MA and Kim CJ, 2013. Evaluation of the antioxidant effect of ganghwayakssuk (Artemisia princeps Pamp.) extract alone and in combination with ascorbic acid in raw chicken patties. Poultry Science 92: 3244-3250. Kang HJ, Chawla SP, Jo C, Kwon JH and Byun MW, 2006. Studies on the development of functional powder from citrus peel. Bioresource Technology 97: 614-620. Khalaji S, Zaghari M, Hatami KH, Hedari-Dastjerdi S, Lotfi L and Nazarian H, 2011. Black cumin seeds, Artemisia leaves (Artemisia sieberi), and Camellia L. plant extract as phytogenic products in broiler diets and their effects on performance, blood constituents, immunity, and cecal microbial population. Poultry Science 90: 2500-2510. Morrissey PA, Buckley DJ, Sheehy PJA and Monahan FJ, 1994. Vitamin E and meat quality. Proceedings of the Nutrition Society 53: 289-295. Pietta PG, 2000. Flavonoids as antioxidants. Journal of natural Products 63:1035-1042. Ricke SC, 2003. Perspectives on the use of organic acids and short chain fatty acids as antimicrobials. Poultry Science 82: 632-639. Torabi Goodarzi M, Rahbari S, Haddadzadeh HR, Yeganeh Parast M, Shafiei SA and Pourmidani A, 2006. Effects of leaf and plant extract of Artemisia annua on coccidosis in broiler chicken. Journal of Veterinary Research 61: 339-343. (In Persian). Wan XL, Song ZH, Niu Y, Cheng K, Zhang JF, Ahmad H, Zhang LL and Wang T, 2017. Evaluation of enzymatically treated Artemisia annua L. on growth performance, meat quality, and oxidative stability of breast and thigh muscles in broilers. Poultry Science 96: 844-850. Vuorela S, Meyer AS and Heinonen M, 2004. Impact of isolation method on the antioxidant activity of rapeseed meal phenolics. Journal of Agricultural and Food Chemistry 52: 8202-8207. Zhang J, Hu Z, Lu C, Bai K, Zhang L and Wang T, 2015. Effect of various levels of dietary curcumin on meat quality and antioxidant profile of breast muscle in broilers. Journal of Agricultural and Food Chemistry 63: 3880-3886. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 595 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 441 |