تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,181 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,857 |
اثرات سطوح مختلف پودر برگ چای سبز بر عملکرد تولید و برخی فراسنجههای خونی مرغهای تخمگذار | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 67-78 اصل مقاله (964.76 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2020.11008 | ||
نویسندگان | ||
رضا کنعانی1؛ سیدعلی میرقلنج1؛ روح الله کیانفر2؛ حسین جانمحمدی2 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: بررسی سطوح مختلف پودر برگ چای سبز در جیره مرغهای تخمگذار. هدف: ارزیابی اثرات سطوح مختلف برگ چای سبز بر عملکرد تولید، لیپیدهای سرم و وضعیت آنتیاکسیدانی خون مرغهای تخمگذار. روش کار:تعداد 120 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سفید سویه های-لاین W-36 در سن 60 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 تیمار با 6 تکرار (4 قطعه برای هر تکرار) اختصاص داده شد. جیرههای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه بدون پودر برگ چای سبز، 2) جیره پایه حاوی 5/0 درصد پودر برگ چای سبز 3) جیره پایه حاوی 1 درصد پودر برگ چای سبز، 4) جیره پایه حاوی 5/1 درصد پودر برگ چای سبز، 5) جیره پایه حاوی نیم کیلوگرم در تن ویتامین E بودند که به مدت 7 هفته تغذیه شدند. عملکرد تولید مرغها به صورت هفتگی رکوردبرداری و در آخر دوره، برخی از فراسنجههای خونی پرندگان موردارزیابی قرار گرفت. نتایج:مصرف خوراک، درصدتخمگذاری و توده تخممرغ پرندههای تغذیه شده با سطوح بیشتر از 5/0 درصد چای سبز، نسبت به گروه شاهد کاهش و ضریب تبدیل خوراک افزایش یافت (05/0>P)، ولی استفاده از ویتامین E تأثیری بر عملکرد تولید نسبت به گروه شاهد نداشت. مقادیر تریگلیسیرید، کلسترول کل و لیپوپروتئین با تراکم خیلی پایین (VLDL) سرم خون پرندگان دریافت کننده جیره حاوی 5/1 درصد برگ چای سبز، نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). میزان مالوندیآلدهید سرم خون به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید نیز در سطح 5/1 درصد چای سبز همانند تیمار ویتامین E نسبت به تیمار شاهد کاهش و ظرفیت آنتیکسیدانی تام سرم خون نیز افزایش یافت (05/0>P). نتیجه گیری نهایی: بهطور کلی، استفاده از حداقل 1 درصد چای سبز، اگرچه اثر منفی بر عملکرد تولید مرغهای تخمگذار داشت ولی توانست باعث کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون و افزایش ظرفیت آنتیاکسیدانی خون پرندگان همانند ویتامین E گردد. | ||
کلیدواژهها | ||
برگ چای سبز؛ تخممرغ؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ عملکرد تولید؛ مرغ تخمگذار | ||
مراجع | ||
Abdel-Azeem FA, 2005. Green tea flowers (Camellia sinensis) as natural anti-oxidants feed additives in growing Japanese quail diets. Egyptian Poultry Science Journal 25(3): 569–588. Al-Harthi MA, 2004. Responses of laying hens to different levels of amoxicillin, hot pepper or green tea and their effects on productive performance, egg quality and chemical composition of yolk and blood plasma constituents. Egyptian Poultry Science Journal 24(4): 845–868. Ariana M, Abdolhossein S, Mohammad AE, and Rahman J, 2011. Effects of powder and extract form of green tea and marigold, and α-tocopheryl acetate on performance, egg quality and egg yolk cholesterol levels of laying hens in late of production. Journal of Medicinal Plants Research 5(13): 2710–2716. Babich H, Gold T, Gold R, 2005. Mediation of the in vitro cytotoxicity of green tea and black tea polyphenols by cobalt chloride 155(1):195-205. Bing Xia, Yali Liu, Da Sun, Jun Liu, Yuejin Zhu and Lizhi Lu, 2018. Effects of green tea powder supplementation on egg production and egg quality in laying hens. Journal of Applied Animal Research 46: 927-931.
Biswas AH, and Wakita M, 2001b. Comparison of two dietary factors, green tea powder feeding and feed restriction, influencing laying performance and egg quality in hens, of the Faculty of Bioresources, Mie University 25/26: 55–61. Biswas MAH, Miyazaki Y, Nomura K and Wakita M, 2000b. Influences of long-term feeding of Japanese green tea powder on laying performance and egg quality in hens. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences 13: 980–985. Chan PT, Fong WP, Cheung YL, Huang Y, Ho WKK, Chen ZY, 1999. Jasmine green tea epicatechins are hypolipidemic in hamsters (Mesocricetus auratus) fed a high fat diet. Journal of Nutrition 129:1094–1101.
Eid Y, Ebeid T, Moawad M, and El-Habbak M, 2008. Vitamin E supplementation reduces dexamethasone-induced oxidative stress in laying hens. Egyptian Poultry Science Journal 28 (3): 785-798.
Ishikawa T, Suzukawa M, Ito T, Yoshida H, Ayaori M, Nishiwaki M, Yonemura A, Hara Y, Nakamura H, 1997 . Effect of tea flavonoid supplementation on the susceptibility of lowdensity lipoprotein to oxidative modification. American Journal of Clinical Nutrition 66:261–266.
Ikeda I, Imasato Y, Sasaki E, Nakayama M, Nagao H, Takeo T, Yayabe F and Sugano M, 1992. Tea catechins decrease micellar solubility and intestinal absorption of cholesterol in rats. Biochimica et Biophysica Acta 1127:141–6.
Karori SM, Wachira FN, Wanyoko JK, and Ngure RM, 2007. Antioxidant capacity of different types of tea products. African Journal of Biotechnology 6(19): 2287−2296. Koo SI, and Sang KN, 2007. Green tea as inhibitor of the intestinal absorption of lipids: Potential mechanism for its lipid-lowering effect. Journal of Nutritional Biochemistry 18(3): 179–183. Kojima S, Yoshida Y, 2008. Effects of green tea powder feed supplement on performance of hens in the late stage of laying. International Journal of Poultry Science. 7 (5):491–496.
Labdar S, 2010.Green tea-healthy or unhealthy, viewed 06 June 2013, from http:// www.articlesbase.com/nutrition-articles/green-tea-healthy-or-unhealthy-3813575. Myant NB and Mitropoulos KA, 1977. Cholesterol 7a-hydroxylase. Journal of Lipid Research 18: 135–153. Nakagawa T, Yokozawa T, 2002. Direct scavenging of nitric oxide and superoxide by green tea. Food ChemicalToxicology 40:1745-50. Pannala AS, Rice-Evans CA, Halliwell B and Singh S, 1997. Inhibition of peroxynitrite-mediated tyrosine nitration by catechin polyphenols Biochem. Biophysical Research Communications 232: 64-168
Pilipenko VI, Shakhovskaia AK, Mal’tsev GIU and Isakov VA, 2008. Influence of tableted green tea on index the antioxidant status patients with disease digestion organs. Voper Pitan 77: 58-62.
Rostami F, Taherpour K, Qarai MA, Shirzadi H and Ghasemi HA, 1397. Effects of addition of hydroalcoholic extract of a Scrophularia striata compared to probiotic, antibiotic and vitamin supplement with minerals on growth performance and blood parameters of broiler chickens. Iranian Journal of Animal Science Research 28: 197 – 201.
Sadao K and Yuko Y, 2008. Effects of green tea powder feed supplement on performance of hens in the late stage of laying’, International Journal of Poultry Science 7(5), 491–496. http://dx.doi.org/10.3923/ijps.2008.491.496. Sahin K, Orhan C, Tuzcu M, Ali S, Sahin N and Hayirli A, 2010. Epigallocatechin-3-gallate prevents lipid peroxidation and enhances antioxidant defense system via modulating hepatic nuclear transcription factors in heat-stressed quails. Poultry Science 89:2251-2258.
Shishikura Y, Khokhar S, Murray BS, 2006. Effect of tea polyphenols on emulsification of olive oil in a small intestine model system. Journal of Agricultural and Food Chemistry 54:1906–13.
Wei Y, Qu X, Cai C, 2012. Effects of green tea powder on performance, egg quality and yolk cholesterol of green shell laying hens. China Feed 22:22–24.
Yamane T, Goto H, Takahashi D, Takeda H, Otowaki K & Tsuchida T, 1999. Effects of hot water extracts of tea on performance of laying hens. Japan Poultry Science 36: 31–37. Zeinab MA, Abdo RA, Hassan Amal Abd El-Salam and Shahinaz A, 2010. effect of adding green tea and its aqueous extract as natural antioxidants to laying hen diet on productive, reproductive performance and egg quality during storage and its content of cholesterol. Egyptian Poultry Science Journal 30: 1121-1149. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 508 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 404 |