تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,047 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,590,003 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,269,318 |
ارزیابی استفاده از سرنگهای پلاستیکی به جای سرنگهای شیشهای در روش تولید گاز برای ارزیابی برخی از مواد خوراکی | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 45-56 اصل مقاله (966.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2020.11002 | ||
نویسندگان | ||
جمال سیف دواتی* ؛ طاهر یلچی؛ رضا سیدشریفی؛ حسین عبدی بنمار | ||
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعـی دانشگاه محقق اردبیلی | ||
چکیده | ||
زمینهمطالعاتی: هزینه انکوباتور گردان اندازهگیری آزمون گاز به همراه سرنگهای شیشهای بالا بوده و امکان نصب و راهاندازی آن از جمله حساس و شکننده بودن سرنگها دارای مشکلات عمدهای است به نظر می رسد، که انجام روش آزمون تولید گاز با استفاده از سرنگهای پلاستیکی مدرج و بن ماری کم هزینه و راه اندازی آن آسان باشد. هدف: این پژوهش به منظور ارزیابی استفاده از سرنگهای پلاستیکی به جای سرنگهای شیشهای در روش تولید گاز برای ارزیابی برخی از مواد خوراکی انجام شد. روش کار: مواد خوراکی شامل علوفه یونجه، علوفه چچم، دانه جو، دانه ذرت، کنجاله سویا و کنجاله کلزا بود. از سرنگهای شیشهای و دو نوع از سرنگهای پلاستیکی شامل نوع اول و دوم (به ترتیب با کیفیت بالا و متوسط) استفاده شد. فراسنجههای تولید گاز با استفاده از مدلهای رایج تعیین شده و دادههای حاصل در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: نتایج مربوط به حجم خالص گاز تولید شده از مواد خوراکی (به جز دانه جو) در ساعت 6 اندازهگیری بین سرنگهای شیشهای و پلاستیکی نوع اول تفاوت معنیداری را نشان نداد. در ساعت 24 تفاوت معنیداری بین سرنگهای شیشهای و پلاستیکی از نظر حجم گاز تولید شده به جز دانه ذرت و کنجاله کلزا وجود داشت. بین سرنگهای شیشهای و پلاستیکی نوع اول و دوم از نظر پتانسیل تولید گاز برای همه مواد خوراکی به جز کنجاله کلزا تفاوت معنیداری وجود داشت. انرژی قابل متابولیسم، اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و قابلیت هضم ماده آلی برآورد شده از مواد خوراکی مختلف نشان داد که بین سرنگهای شیشهای و پلاستیکی نوع اول فقط برای دانه ذرت و کنجاله کلزا تفاوت معنیداری وجود نداشت. ضرایب همبستگی بالایی (98/0 - 90/0 = r) بین نتایج حاصل از سرنگهای شیشهای با سرنگهای پلاستیکی نوع اول مشاهده شد. نتیجه گیری نهایی: عدم معنیداری نتایج در برخی از مواد خوراکی و وجود ضرایب همبستگی بالا بین نتایج حاصل از سرنگها نشان میدهد که امکان جایگزینی سرنگهای پلاستیکی با کیفیت بالا به جای سرنگهای شیشهای وجود دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آزمون تولید گاز؛ سرنگ پلاستیکی؛ فراسنجههای تولید گاز؛ مواد خوراکی | ||
مراجع | ||
Abas I, Pinar H, Kutay HC and Kahraman R, 2005. Determination of the metabolizable energy (ME) and net energy lactation (NEL) contents of some feeds in the Marmara region by in vitro gas technique. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences 29: 751-757.
AOAC, 2000. Official methods of analysis of AOAC. International 17th edition; Gaithersburg. M, D., USA Association of Analytical Communities.
Blümmel M and Ørskov ER, 1993. Comparison of gas production and nylon bag degradability of roughages in predicting feed intake in cattle. Animal Feed Science and Technology 40: 109–119.
Cabral ÍS, Azevêdo JAG, Pina DS, Pereira LGR, Fernandes HJ, Almeida FM, Souza LL, Lima RF and Cirne LGA, 2019. Evaluation of models utilized in in vitro gas production from tropical feedstuffs. Semina: Ciências Agrárias 40: 443-456.
Falahatizow JA, Mesgaran MD, Vakili AR, Tahmasbi AM and Nazari MR, 2015. The estimation of ruminal protein degradation parameters of various feeds using in vitro modified gas production technique. Iranian Journal of Veterinary Research. 16: 47-52.
Fedorak PM and Hrudey SE, 1983. A Simple apparatus for measuring gas production by methanogenic cultures in serum bottles. Environmental Technology Letters. 4: 425- 435.
France J, Dhanoa MS, Theodorou MK, Lister SJ, Davies DR and Isac D, 1993. A model to interpret gas accumulation profiles associated with in vitro degradation of ruminant feeds. Journal of Theoretical Biology 163: 99-111.
Getachew G, Makkar HPS and Becker K, 1998. The in vitro gas coupled with ammonia measurement for evaluation of nitrogen degradability in low quality roughages using incubation medium of different buffering capacity. Journal of the Science of Food and Agriculture 77: 87- 95.
Getachew G, Makkar HPS and Becker K, 2002. Tropical browses: contents of phenolic compounds, in vitro gas production and stoichiometric relationship between short chain fatty acid and in vitro gas production. The Journal of Agricultural Science 139: 341-352.
Karlsson L, Hetta M, Udén P and Martinsson K, 2009. New methodology for estimating rumen protein degradation using the in vitro gas production technique. Animal Feed Science and Technology 153: 193-202.
Lashkari S and Taghizadeh A, 2012. Estimating of chemical composition, degradability, and fermentation parameters of citrus by- products using in situ and gas production techniques. Journal of Animal Science Research 23: 15 - 28.
Menke KH and Steingass H, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development 28: 7-55.
Menke KH, Raab L, Salewski A, Steingass H, Fritz D and Schneider W, 1979. The estimation of the digestibility and metabolizable energy content of ruminant feedingstuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquor in vitro. Journal of Agricultural Science 93: 217-222.
Mirshadi Sh, Taghizadeh A and Navidgbloo B, 2016. Determine the chemical composition and gas production parameters Vicia sativa, Lathyrus sativus and Vicia ervilia grain by in Vitro Gas Production Technique. Journal of Animal Science Research 26: 1255 - 135.
National Research Council, 2001. Nutrient requirements of dairy cattle. Washington, DC. National Academy of Sciences, 381.
Parand E, Taghizadeh A, 2011.Examination of digestibility of processed barley grain with different methods, using gas production technique with two sources of inocola. Journal Animal Science Research 20: 1-13.
Parnian Khaje Dizaj F, Taghizadeh A, Moghaddam Gh and Jan Mohammadi H, 2011. Use of gas production method to investigate the effects of different microwave irradiation times on the nutritional parameters of barley and corn seeds. Journal of Animal Science Research 21: 15 - 27.
Sarvari S, Hosseinkhani A, Taghizadeh A, Janmohammadi H, Daghighkia H and Mohammadzadeh H, 2015. The effects of variety and time of roasting on chemical composition and estimate fermentation and physical parameters of barley grain using in vitro gas production technique. Journal of Animal Science Research 25: 1 - 12.
Sarvari S, Hosseinkhani A, Taghizadeh A, Janmohammadi H and Mohammadzadeh H, 2017.The effects of variety and roasting on physical characteristics and ruminal degradability of barley grain. Journal of Animal Science Research 28: 47- 63.
SAS Institute, 2004. SAS 9.1 for Windows. SAS Institute, Cary, NC.
Sirjani MH, Kazemi-Bonchenari M, Fatehi F, Moradi MH and Makkar HPS, 2017. Use of in vitro gas production technique for evaluation of corn meal nutritional value and fermentative predictions with comparison to some cereal sources. Journal of Animal Science Research 28: 159 - 176.
Theodorou MK, Williams BA, Dhanoa MS, McAllan AB and France J, 1994. A simple gas production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology 48: 185-197.
Van Soest PJ, Robertson JB and Lewis BA, 1991. Methods of dietary fiber, neutral detergent fiber, and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science 74: 3583- 3597. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 474 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 319 |