تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,199 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,889 |
مطالعهی آزمایشگاهی تأثیر اسانس روغنی بالنگو (Lallemantia royleana) برکینتیک تولید گاز، تجزیهپذیری، جمعیت پروتوزوآ و برخی پارامترهای تخمیری یک جیرهی بالانس شده | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 29-43 اصل مقاله (921.18 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2020.11001 | ||
نویسنده | ||
محسن کاظمی | ||
گروه علوم دامی مجتمع آموزش عالی تربتجام | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: امروزه مصرف آنتیبیوتیکها در جیرههای نشخوارکنندگان بهعنوان محرکهای رشد بهدلیل ایجاد مقاومت چندگانهی باکتریایی که میتواند سلامت انسانها را بهخطر بیندازند، محدود شدهاند. اخیراً تلاشها برای استفاده از جایگزینکنندههای سالم بجای آنتیبیوتیکها افزایش یافته است. از طرفی شناسایی ترکیباتی که منجر به تغییر الگوی تخمیر شکمبهای در جهت بهبود راندمان مصرف خوراک گردد، نیز حائز اهمیت میباشد. در این پژوهش اثر استفاده از سطوح مختلف اسانس روغنی بالنگو بر برخی پارامترهای تخمیری-میکروبی، تجزیهپذیری ماده خشک (IVDMD) و ماده آلی (IVOMD)، فراسنجههای تولید گاز، جمعیت پروتوزوآ و تولید متانِ یک جیره در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. روش کار: اسانس روغنی بالنگو پس از برداشت در مرحلهی گلدهی، با استفاده از کلونجر استخراج شد. از یک محیط کشت ثابت جهت بررسی اثرات سطوح مختلف این اسانس (صفر، 150، 300 و 450 میلیگرم/لیتر) استفاده شد. تولید تجمعی گاز در زمانهای 3، 6، 9، 12، 24، 48، 72 و 96 ساعت انکوباسیون و نیز IVDMD و IVOMD بر اساس روشهای استاندارد تعیین شدند. همچنین برخی فراسنجههای تخمیری-میکروبی ]شامل pH، نیتروژن آمونیاکی، اسیدهای چرب فرار کل (TVFA)، تودهی میکروبی تولیدی (MMY)، ضریب تفکیکپذیری (PF) و بازده سنتز تودهی میکروبی (EMMS)[، تولید متان و جمعیت کل پروتوزوآ در محیط کشت تعیین شدند. نتایج: تغییری در غلظت نیتروژن آمونیاکی و جمعیت پروتوزوآ در اثر افزودن اسانس مشاهده نشد ولی pH بهطور معنیداری (خطی، 02/0=P) نسبت به تیمار شاهد کاهش و TVFA افزایش نشان داد. با افزایش سطح اسانس، اغلب فراسنجههای تولید گاز (پتانسیل تولید گاز و نیز گاز تولید شده در زمانهای 12، 24، 48 و 72 ساعت انکوباسیون) بهصورت خطی و درجه دو افزایش معنیدار نشان دادند، هرچند که متان تولیدی تغییر ننمود. اگرچه که IVDMD و IVOMD در اثر افزودن اسانس افزایش معنیداری (خطی و درجه دو) نشان دادند، ولی در مقابل PF، MMY و EMMS کاهش معنیداری (خطی و درجه دو) در برابر شاهد نشان دادند. نتیجهگیری نهایی: نتایج کلی نشان داد که اسانس بالنگو میتواند الگوی تخمیر را در جهت بهبود برخی فراسنجهها (تولید گاز و TVFA بیشتر و افزایش تجزیهپذیری)، دستخوش تغییراتی نماید و بهنظر میرسد که سطح 450 میلیگرم در لیتر عصاره، بیشترین تأثیر را بر این فراسنجهها گذاشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
افزودنی خوراکی؛ کشت ثابت آزمایشگاهی؛ الگوی تخمیر؛ گیاه دارویی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 451 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 404 |