تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,303 |
تعداد مقالات | 16,020 |
تعداد مشاهده مقاله | 52,489,134 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,216,800 |
تاثیر فرآوری حرارتی بر گوارشپذیری و ساختار میکروسکوپی دانه سورگوم | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 30، شماره 1، خرداد 1399، صفحه 1-15 اصل مقاله (1.5 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2020.10999 | ||
نویسندگان | ||
لیلا الله قلی1؛ اکبر تقیزاده* 1؛ علی حسینخانی* 1؛ حمید پایا* 1؛ یوسف مهمان نواز* 2 | ||
1گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
2گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: فرآوری حرارتی دانه سورگوم باعث بهبود عملکرد آن در دستگاه گوارش می شود. هدف: این آزمایش به منظور تعیین تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام دانه سورگوم در شکمبه با استفاده از روش کیسههای نایلونی و سپس بررسی تغییرات ایجاد شده در سطح نانو مولکولی نمونه دانه سورگوم انجام گرفت. روش کار: نمونه خوراکی (فرآوری شده و خام) در زمانهای مختلف در شکمبه دو راس گوسفند دارای فیستولای شکمبه ای انکوبه شد. ساختمان نانو مولکولی تیمارها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی و تصاویر تهیه شد. داده ها با استفاده از طرح کاملا تصادفی با نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: فرآوری به روش پرک با بخار باعث افزایش عددی تجزیه پذیری (PD) ماده خشک شد هر چند معنی دار نبود. تجزیه پذیری پروتئین خام در هر سه روش فرآوری (پرک با بخار، تفت دادن و مایکروویو کردن) به طور معنی داری کاهش یافت. نتیجه گیری نهایی: تصاویر گرفته شده با میکروسکوپ الکترونی نشان داد که تعداد و اندازهی سوراخها (با ابعاد نانو) در واحد سطح تیمارها با میزان تجزیهپذیری همبستگی بالایی دارد. تیمار پرک با بخار باعث ژلاتیناسیون بیشتری در گرانولهای نشاسته شده است چرا که اندازهی گرانولها نسبت به تیمار کنترل و سایر تیمارها افزایش بیشتری داشته است که با نتایج آزمایشات هضمی که میزان تجزیه پذیری بیشتری را برای تیمار پرک با بخار نشان دادهاند، مطابقت دارد. فرآوری پرک با بخار ویژگیهای تجزیه پذیری بهتری را نسبت به سایر تیمارها نشان میدهد و مقادیر بیشتری از مواد مغذی را در اختیار میکرو ارگانیسم ها قرار میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه پذیری؛ کیسه های نایلونی؛ فرآوری حرارتی؛ میکروسکوپ الکترونی | ||
مراجع | ||
Aharoni Y, Gilbad N and Silanikov N, 1998. Models of suppressive effect of tannin on ruminal degradation by compartmental models. Animal Feed Science Tecnology 71:251-267.
Alexandrov AN, 1998. Effect of ruminal exposure and subsequent microbial contamination on dry matter and protein degradability of various feedstuffs. Animal Feed Science and Technology 71:99-107.
Anonymous, 2001. Nutrient requirements of dairy cattle. National Research Council. Washington, DC.UAS.
AOAC, 2002. Official Methods of Analysis. 52th Ed. AOAC International, Gaithersburg, Maryland, USA.
Azarfar A, 1996. The use of grain sorghum in diets of feedlot ghezel sheeps, MSc Thesis, Faculty of Agriculture, University of Tabriz (In Persian).
Bdour MA, Al-Rabadi GJ, Al-Ameiri NS, Mahadeen A and Aaludatt MH, 2014. Microscopic Analysis of Extruded and Pelleted Barley and Sorghum Grains. Jordan Journal Biologycal Science 7:227-231.
Belton PS, Delgadillo I, Halford NG and Shewry PR, 2006. Kafirin structure and functionality. Journal of Cereal Science 44:272–286.
Benmoussa M, Suhendra B, Aboubacar A and Hamaker BR, 2006. Distinctive sorghum starch granule morphologies appear to improve raw starch digestibility. Starch 58:92-99.
Ciacci C, Maiuri L, Caporaso N, Del C, Giudice L, Massardo DR, Pontieri Pdi, Fonzo N Bean, SR, Ioerger B and Londei M, 2007. Celiac disease: In vitro and In vivo safety and palatability of wheat – free sorghum food products. Clinical Nutrition 26:799-805.
Cone JW, Kamman AA, Van Gelder AH and Hindle VA, 2002. Rumen escape protein in concentrate ingredients determined with the nylon bag and enzymatic techniques. Animal Feed Science and Technology 97:247-254.
Dendy DAV, 1995. Sorghum and millets: production and importance. In: Dendy editor. Sorghum andmillets: chemistry and technology. St. Paul, Minn. American Association of Cereal Chemists.
Duodu KG, Nunes A, Delgadillo I, Parker ML, Mills ENC, Belton PS and Taylor JRN, 2002. Effect of grain structure and cooking on sorghum and maize in vitro protein digestibility. Journal of Cereal Science 35:161–174.
Ghaderi M, Alami M, Sadeghi A, ghorbani M and Azizi MH, 2011. Chemical composition and influence of some therminal processing methods on phenolic commpounds amount in two types of Iranian acorn varieties. Journal of Food Research 21:421-431.
Goodhew PJ, Humphreys J and Beanland R, 2000. Electron microscopy and analysis. CRC
Herrera-Saldana R, Huber JT and Poore MH, 1990. Dry matter, crude protein and starch degradability of five cereal grains. Journal of Dairy Science 73:2386-2393.
Hamaker BR, Kirleis AW, Butler LG, Axtell JD and Mertz ET, 1987. Improving the in vitro protein digestibility of sorghum with reducing agents. Proceedings of the National Academic Science 84:626-628.
Holm J, Lundquist I, Bjorck I, Eliasson AC and Asp NG, 1988. Relationship between degree of gelatinisation, digestion rate in vitro, and metabolic response in rats. American Journal of Clinical Nutrition 47:1010–1016.
Knudsen KB and Munck L, 1985. Dietary fiber contents and compositions of sorghum and sorghum-based foods. Journal of Cereal Science 3:153-164
Kochaki A, Khiyabani H and Sarmadnia GHH, 1987. Producing crops. Ferdowsi University of Mashhad.
Lewandowicz G, Jankowski T and Fornal J, 2000. Effect of microwave radiation on physico-chemical properries and structure of cereal starches. Carbohydrate Polymers 42:193-199.
Makkar HPS and Becker K, 1996. A bioassay for tannins. In: Polyphenols Communications, vol. 96. Proceedings of the XVIIIth International Conference on Polyphenols, Bordeaux pp:197–198.
Mertz ET, Hassen MM, Cairns-Whittern C, Kirleis AW, Tu L and Axtell JD, 1984. Pepsin digestibility of proteins in sorghum and other major cereals. Proceedings of the National Academic Science 81:1-2.
Nickhah A, 2003. Influence of processing methods on digestibility of sorghum grain and broomcorn in the rumen. Journal of Sciences and Technology of Agriculture and Natural Resources 7:169-177.
Parnian F, 2008. The effects of microwave radiation on digestibility and degradability of grain sorghum by in vivo, in vitro and in situ methods, MSc Thesis, Faculty of Agriculture, University of Tabriz (In Persian).
Paya H, 2007. Determination of digestibility and degradability of some feedstuffs by in vitro, in situ and in vivo methods, MSc Thesis, Faculty of Agriculture, University of Tabriz (In Persian).
Preston RL, 1998. Changes in sorghum and corn grains during steps in steam-flaking process. Journal of Dairy Science 81:317-321.
Rooney LW and Pflugfelder RL, 1986. Factor affecting starch digestibility with special emphasis on sorghum and corn. Journal of Animal Science 63:1607-1623.
Shirmohammadi SH, 2014. Influence of steam flaking and roasting on nano-molecular basis and digestibility of barley grain, Mac Thesis, Faculty of Agriculture, University of Tabriz (In Persian). Showravg P, Jalilian S, Fatahnia F, Sadeghi AA and Mehrabi AA, 2017. The effects ‘of irradiation from gamma, electron beam, microwave and infrared sources on ruminal degradability and in vitro digestibility of soybean meal. Journal of Animal Science researches (Agriculture Science) 27:217-230 (In Persian).
Stokes D, 2008. Principles and practice of variable pressure. In: Environmental scanning electron microscopy (VP-ESEM). John Wiley & Sons. USA.
Svihus B, Uhlen AK and Harstad OM, 2005. Effect of starch granule structure, associated components and processing on nutritive value of cereal starch: A review. Animal Feed Science and Technology 122:303-320.
Taghizadeh A and Janmohammadi H, 2012. Characterization of degradation and fermentation of food by in situ and in vitro methods. Asian Journal of Animal Science, 22: 1-16.
Taghizadeh A and Nemati Z, 2008. Degradability characteristics of treated and untreated barley grain using in situ technique. American Journal of Animal and Veterinary Science 3:53-56.
Theuer CB, Huber JT, Delgado Elorduy A and Wanderley R, 1999. Invited review: Summary of steam_Flaking corn or sorghum grain for lactating dairy cows. Journal of Dairy Science 82:1950-1959.
Van Soest PJ, 1994. Nutritional ecology of the ruminant. Cornell University Press. Ithaca, NY. USA.
Vanzant ES, Cochran RC and Titgemeyer EC, 1998. Standardization of in situ techniques for ruminant feedstuff evaluation. Journal of Animal Science 76:2717-2729
Woods VB, Moloney AP and O’Mara FP, 2003. The nutritive value of concentrate feedstuffs for ruminant animals: Part II: In situ ruminal degradability of crude protein. Animal Feed Science and Technology 110:131-143.
Wong JH, Lau T, Cai N, Singh J, Pedersen JF, Vensel WH, Hurkman WJ, Wilson JD, Lemaux PG and Buchanan BB, 2009. Digestibility protein and starch from sorghum (Sorghum bicolor) is linked to biochemical and structural features of grain endosperm. Journal of Cereal Science 49:73–82.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 609 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 428 |