| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,416 |
| تعداد مقالات | 17,490 |
| تعداد مشاهده مقاله | 56,490,899 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 18,743,718 |
تأثیر ضایعات چای و زئولیت به¬ عنوان بستر کشت بدون خاک بر رشد و کیفیت میوه گوجه¬فرنگی | ||
| دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
| مقاله 5، دوره 22، شماره 2، مرداد 1391، صفحه 55-65 اصل مقاله (246.22 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| محمّد احمدی دهج؛ محمود قاسم¬نژاد* ؛ محسن زواره؛ محمّدعلی شیری | ||
| دانشگاه گیلان | ||
| چکیده | ||
| امروزه کمبود آب آبیاری، وجود بیماریهای خاکزی، عملکرد و کیفیت پایین محصول در بسترهای خاکی منجر به توسعه سیستمهای هیدروپونیک گردیده است. در این پژوهش، تأثیر پنج بستر کشت مختلف شامل ضایعات چای، نسبتهای حجمی ضایعات چای: زئولیت (1:3)، ضایعات چای: زئولیت (1:1)، ضایعات چای: زئولیت (3:1) و زئولیت: پرلیت (2:1) بهعنوان بستر کشت بدون خاک بر رشد و کیفیت میوه گوجهفرنگی رقم’ گاوریش‘ بررسی گردید. نتایج نشان داد که نوع بستر بر ارتفاع ساقه و طول ریشه و نیز خصوصیات کیفی میوه از جمله سفتی بافت، ویتامین ث، میزان فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی گوجهفرنگی تأثیر معنیداری داشته است. بالعکس، قطر ساقه، تعداد میوه و رنگ میوهها تحت تأثیر نوع بستر قرار نگرفت. با افزایش حجم ضایعات چای به زئولیت طول ریشه و ارتفاع ساقه کاهش یافته بهطوری که بیشترین ارتفاع گیاه در بستر زئولیت (2:1) پرلیت بدست آمد. همچنین همبستگی مثبتی بین میزان فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوهها مشاهده شد. بنابراین، نتایج نشان داد که ضایعات چای به تنهایی یا همراه با زئولیت میتواند بستر مناسبی برای کشت گوجهفرنگی باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| زئولیت؛ ضایعات چای؛ گوجه فرنگی؛ کشت بدون خاک؛ کیفیت میوه | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,655 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,142 |
||