| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,422 |
| تعداد مقالات | 17,525 |
| تعداد مشاهده مقاله | 56,816,097 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 18,835,079 |
بررسی امکان جایگزینی اسانس میخک به جای آنتیبیوتیک محرک رشد آویلامایسین در جیره غذایی جوجههای گوشتی | ||
| پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
| مقاله 7، دوره 27، شماره 2، شهریور 1396، صفحه 87-99 اصل مقاله (1012.15 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| سیدموسی سعادتمیرقدیم؛ میرداریوش شکوری* ؛ فرزاد میرزائی آقجه قشلاق | ||
| گروه علوم دامی دانشگاه محقق اردبیلی | ||
| چکیده | ||
| زمینه مطالعاتی: گیاهان دارویی به عنوان یکی از جایگزینهای مناسب برای آنتیبیوتیکهای محرک رشد مطرح هستند. هدف: این آزمایش به منظور بررسی امکان جایگزینی اسانس میخک به جای آویلامایسین و اثر سطوح مختلف آن بر عملکرد رشد، قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی، ریختسنجی مخاط ژژنوم و برخی فراسنجههای خونی انجام شد. روشکار:از تعداد 320 قطعه جوجه گوشتی راس 308 (مخلوط دوجنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. چهار تیمار آزمایشی شامل 10 قسمت در میلیون آویلامایسین (شاهد) و سه سطح 150، 300 و 450 قسمت در میلیون اسانس میخک، در چهار تکرار به 20 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز تغذیه شدند. نتایج: مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه جوجهها در اثر مصرف اسانس میخک کاهش و ضریب تبدیل خوراک آنها در اثر سطوح 150 و 300 قسمت در میلیون افزایش یافت (05/0P<). استفاده از اسانس میخک باعث کاهش قابلیت هضم ایلئومی ماده خشک و ماده آلی جیره مصرفی شد (05/0P<). pH محتویات سنگدان و سکوم و نیز فراسنجههای ریختسنجی مخاط ژژنوم تحت تأثیر معنیدار تیمارها قرار نگرفتند. با افزودن سطوح مختلف اسانس میخک به جیره، غلظت کلسترول کل سرم خون جوجهها کاهش یافت (05/0P<) ولی افزایش غلظت HDL کلسترول و کاهش غلظت LDL کلسترول در اثر سطوح 150 و 450 قسمت در میلیون معنیدار شد (05/0P<). نتیجهگیری کلی: بهطور کلی اسانس میخک نمیتواند به جای آنتیبیوتیک محرک رشد آویلامایسین در جیره جوجههای گوشتی جایگزین شود و فقط میتواند برخی اثرات مفید را در کاهش کلسترول سرم خون نشان دهد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اسانس میخک؛ آویلامایسین؛ ریخت سنجی ژژنوم؛ قابلیت هضم ایلئومی؛ جوجه گوشتی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 941 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 927 |
||