| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,443 |
| تعداد مقالات | 17,727 |
| تعداد مشاهده مقاله | 57,889,028 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 19,512,553 |
Eاثر غلظتهای مختلف بنزیل آدنین بر میزان تنک و ویژگیهای کیفی و آنتی اکسیدانی میوه درگوجه درختی رقم گلستان | ||
| دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 دی 1405 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/saps.2025.65752.3338 | ||
| نویسنده | ||
| جعفر حاجیلو* | ||
| گروه باغبانی- دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
| چکیده | ||
| اهداف: یکی از مشکلات عمده در تولید میوه کاهش عملکرد و کیفیت محصول است. بنزیلآدنین نقش مهمی در تنظیم فرآیند رشدی گیاهان دارد. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر غلظتهای مختلف بنزیل آدنین بر میزان تنک و ویژگیهای کیفی و آنتی اکسیدانی میوه درگوجه درختی رقم گلستان طراحی شد. مواد و روشها: آزمایش به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با 5 تیمار بنزیلآدنین (صفر، 60، 90، 120 و 150 میلیگرم در لیتر) با 4 تکرار انجام گردید. محلولپاشی دو هفته بعد از مرحله تمام گل روی درختان انتخابی انجام شد. سپس درصد تنک و پارامترهای کیفی میوه نظیر مواد جامد محلول کل (TSS)، اسیدیته، ویتامین ث، قطر، طول، حجم، وزن، سفتی، فلاونوئید، فنل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل میوه در مرحله برداشت تجاری مورد مطالعه قرار گرفتند. یافتهها: نتایج نشان داد که اعمال بنزیلآدنین تأثیرات متفاوتی بر ویژگیهای کیفی و آنتی اکسیدانی میوههای گوجه درختی داشت. در تمامی صفات مورد مطالعه به جز فلاونوئید و فنل کل اثر سطوح مختلف تیمارها در سطح یک درصد معنیدار بودند. بیشترین درصد ریزش و همچنین بیشترین ظرفیت آنتیاکسیدانی میوه مربوط به تیمار بنزیل آدنین در غلظت 150 میلیگرم بر لیتر بود. نتیجهگیری: به طور کلی، بنزیلآدنین تأثیر قابل توجهی بر تنک و بهبود ویژگیهای کیفی و آنتیاکسیدانی میوههای گوجهدرختی رقم گلستان داشت. استفاده از غلظت 150 میلیگرم در لیتر بنزیلآدنین بهترین نتایج را در ظرفیت آنتیاکسیدانی و بهبود کیفیت میوهها ارائه داد. این تحقیق میتواند راهکارهای جدیدی برای بهبود تولید گوجهدرختی و افزایش کیفیت آن در کشاورزی فراهم آورد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آنتیاکسیدانی؛ بنزیلآدنین؛ تنک میوه؛ گوجه درختی؛ ویژگیهای کیفی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |
||