| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,443 |
| تعداد مقالات | 17,727 |
| تعداد مشاهده مقاله | 57,889,012 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 19,512,528 |
بهبود عملکرد و کیفیت میوه انگور بیدانه سفید در شرایط کمآبیاری با کاربرد زئولیت و کود دامی | ||
| دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 30 دی 1405 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/saps.2025.62960.3267 | ||
| نویسندگان | ||
| محمدرضا زکایی خسروشاهی* 1؛ روح اله کریمی1؛ امین ترنجیان2 | ||
| 1گروه باغبانی و فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران | ||
| 2گروه مهندسی آب و خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر | ||
| چکیده | ||
| اهداف: افزایش ظرفیت نگهداری رطوبت خاک یکی از روشهای کاهش خسارت تنش کمآبی بر درختان میوه است. مواد و روشها: در این پژوهش تأثیر افزودن دو اصلاح کننده خاک بر عملکرد و کیفیت میوه انگور در شرایط تنش خشکی طی سالهای 1401 و 1402 در تاکستان تحقیقاتی دانشگاه ملایر (همدان) بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و تیمارهای آزمایش شامل چهار سطح اصلاح کنندهها (شاهد؛ زئولیت 12 کیلوگرم؛ کود گوسفندی 15 کیلوگرم؛ ترکیب زئولیت + کود گوسفندی به ترتیب، 12 و 15 کیلوگرم برای هر تاک) و دو سطح رژیم آبیاری (آبیاری متعارف با دور 7 روز و تنش خشکی با آبیاری 21 روز یکبار) بود. یافتهها: نتایج نشان داد که افزایش دور آبیاری به کاهش معنیدار قطر خوشه، تشکیل میوه، وزن خوشه، عملکرد تاک، فنول کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی و همچنین، افزایش فلاونوئید کل، مواد جامد محلول و پیاچ میوه منجر شد. کاربرد اصلاح کنندههای خاک اثرات منفی تنش خشکی بر عملکرد و کیفیت میوه انگور را تعدیل نمود. کاربرد زئولیت و کود گوسفندی باعث افزایش قطر حبه، طول و قطر خوشه، تشکیل میوه، وزن حبه و خوشه، عملکرد تاک، فنول کل، اسید آسکوربیک، ظرفیت آنتیاکسیدانی و اسیدیته قابل تیتراسیون شد و فلاونوئید کل و مواد جامد محلول میوه را کاهش داد. نتیجهگیری: بر اساس نتایج این تحقیق با کاربرد خاکی زئولیت طبیعی، به تنهایی یا در ترکیب با کود گوسفندی، میتوان با حفظ بهتر رطوبت در خاکهای سبک، اثرات منفی تنش خشکی بر تاک انگور را به حداقل رساند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اصلاح خاک؛ اسید آسکوربیک؛ شاخصهای طعم؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ فلاونوئیدها؛ فنولها | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |
||