| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,438 |
| تعداد مقالات | 17,714 |
| تعداد مشاهده مقاله | 57,834,496 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 19,464,519 |
بررسی تاثیر پوشش دهی و مدت زمان انبارداری بر برخی خصوصیات کمی و کیفی پرتقال و لیمو در سردخانه بالای صفر درجه | ||
| نشریه مکانیزاسیون کشاورزی | ||
| دوره 10، شماره 3، دی 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jam.2025.68829.1339 | ||
| نویسندگان | ||
| شعبان قوامی جولندان* 1؛ رضا طباطبایی کلور2 | ||
| 1گرروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز | ||
| 2دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | ||
| چکیده | ||
| استفاده از مواد نگهدارنده سالم و انبارداری مناسب توام با حفظ سلامت و کیفیت محصول میتواند کمک بسزایی در افزایش مدت زمان نگهداری و کاهش فساد در محصولات کند. در پژوهش حاضر تاثیر پوششدهی و مدت زمان انبارداری بر کیفیت پس از برداشت و برخی خصوصیات کمی و کیفی پرتقال رقم سانگین و لیمو ترش رقم اورکا در سردخانه بالای صفر مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای پوشش دهی میوهها شامل برهموم، کیتوسان، مخلوط بردو، بخار آب گرم در زمان 90 ثانیه و 120 ثانیه، بخار اتانول 2میلی-گرم و 4 میلیگرم، مواد شیمایی ایمازالین و تیابندازول و شاهد استفاده شده است. دمای سردخانه بین 2 تا 4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد در نظر گرفته شد. تاثیر تیمارهای مورد اشاره بر فاکتورهای درصد افت وزن،pH ، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، سفتی بافت، تغیرات ویتامین C در مدت زمان 60 روز بررسی شد. نتایج بدست آمده نشان داد که تیمارهای پوشش دهی بر فاکتورهای مورد اشاره تاثیر معنی داری دارند. برهموم و کیتوسان به ترتیب دارای کمترین کاهش وزن(65/0، 74/0 درصد) تغییر pH (97/2، 98/2) و حفظ ویتامین C (59/0، 93/0 درصد) در بین پوششها بودند. تیمارهای بخار آب گرم، برهموم و کیتوسان در حفظ سفتی بافت نمونهها (90-95 نیوتن) و مواد جامد محلول (8/12-98/12 بریکس) بیشترین تاثیر را نشان دادند. بطور کلی پوششدهی میوهها با مواد خوراکی و غیر شیمیایی سبب بهبود کیفیت و ماندگاری محصول در طول مدت انبارمانی میشود. استفاده از برهموم باعث ایجاد اتمسفر مطلوب و حفظ بهتر خصوصیات مرکبات میشود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| مرکبات؛ انبارداری؛ پوشش دهی؛ کیتوسان؛ بره موم | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4 |
||