| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,420 |
| تعداد مقالات | 17,541 |
| تعداد مشاهده مقاله | 56,672,801 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 18,800,313 |
ارزیابی اثر محلول پاشی فرآوردههای اسید آمینهای و آلی بر فعالیت آنزیمها و عملکرد روغن سویا (Glycine max L.) در زمانهای متفاوت برداشت | ||
| دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آبان 1405 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/saps.2025.63897.3289 | ||
| نویسندگان | ||
| پری طوسی* 1؛ زهرا امین دلدار2؛ مسعود اصفهانی3 | ||
| 1استادیار پژوهشی مؤسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. | ||
| 2دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، مرکز تحقیقات هواشناسی کشاورزی گیلان | ||
| 3استاد گروه زراعت دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت | ||
| چکیده | ||
| به منظور بررسی تأثیر فراوردههای اسید آمینهای و آلی بر خصوصیات کمی و کیفی سویا رقم ویلیامز در زمانهای متفاوت برداشت، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 24 تیمار و 3 تکرار در سالهای 1390-92 در مؤسسه تحقیقات برنج کشور (رشت) اجرا شد. فاکتور اول، محلولپاشی مواد شامل 1-نانوکلاتآهن (دو در هزار)، 2-کادوستیم (5/0 در هزار)، 3-آمینولفورته (دو در هزار)، 4-آب مغناطیسی (20 لیتر در متر مربع)، 5-کمپوست زباله شهری (10 تن در هکتار)، 6- کود حیوانی (کود گاوی) و 7-کود شیمیایی نیتروژن خالص (پنج در هزار از منبع اوره) به همراه یک تیمار شاهد و فاکتور دوم، سه زمان برداشت 1-هنگامی که رطوبت دانه در غلافهای ساقه اصلی 25-20 درصد 2-رطوبت دانه در غلافهای ساقه اصلی 15-14 درصد 3-رطوبت دانه در غلافهای ساقه اصلی 12-10 درصد، منظور شدند. مقایسه میانگین مرکب اثر متقابل تیمارها نشان داد که محلولپاشی نانوکلاتآهن و زمان برداشت دوم بیشترین میزان آنزیم پراکسیداز، آنزیم کاتالاز، عملکرد دانه و پروتئین (به ترتیب 3731 و 1390 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد روغن (951 کیلوگرم در هکتار) را داشت. بیشترین غلظت آنزیم مالوندیآلدهید در تیمار شاهد (7/140 نانو مول بر گرم وزن تر) و زمان برداشت سوم (140 نانو مول بر گرم وزن تر) بدست آمد. براساس نتایج این آزمایش به نظر میرسد که با توجه به عملکرد روغن و پروتئین و بالا بودن ارزش تغذیهای سویا، محلولپاشی نانوکلاتآهن و زمان برداشت دوم باعث افزایش کمی و کیفی محصول و در راستای کاهش آلودگیهای محیطی و کشاورزی پایدار میباشند | ||
| کلیدواژهها | ||
| واژههای کلیدی: آنزیم؛ رطوبت دانه؛ کاروتنوئید؛ کلروفیل؛ عملکرد پروتئین | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |
||