
تعداد نشریات | 45 |
تعداد شمارهها | 1,414 |
تعداد مقالات | 17,366 |
تعداد مشاهده مقاله | 55,997,232 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 18,214,569 |
تأثیر ویتامین D پوشش دهی شده با فیبر تفاله گوجهفرنگی بر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی و بافتی رب گوجهفرنگی | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2025.64182.1947 | ||
نویسندگان | ||
مریم محمدی1؛ ابراهیم احمدی* 2؛ مصطفی کرمی3؛ شاهین اسدبیگی1 | ||
1دانشگاه بوعلی سینا | ||
2گروه مهندسی بیوسیستم - دانشگاه بوعلی سینا - همدان | ||
3ریاست دانشکده صنایع غذایی دانشگاه بوعلی سینا | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: تولید رب غنی سازی شده و بررسی خواص کیفی آن. هدف از این پژوهش: ازآنجاییکه وجود ویتامین D در کنار ترکیبات تفاله گوجهفرنگی که حاوی کلسیم و فسفر است، منجر به افزایش جذب کلسیم و فسفر میگردد. بررسی غنیسازی تفاله گوجهفرنگی با ویتامین D در تولید رب. روش کار: در این پژوهش تفالههای گوجهفرنگی خشک و بعد از جداسازی پوسته و دانه، تفاله گوجهفرنگی کامل، پوسته و دانه توسط آسیاب به پودر تبدیل گردید. سپس هر یک از ترکیبات بهدستآمده با آب دمای 50 درجه سلسیوس ترکیب، هموژن شده و بعد از طی 12 ساعت و به دست آمدن یک امولسیون مناسب، ویتامین D به آن افزوده گردید. نمونهها در چهار گروه شاهد (بدون افزودن ویتامین D و پودر تفاله گوجهفرنگی) و نمونههای حاوی ویتامین D با پوشش فیبر تفاله کامل (در چهار سطح 5/2% و 5% و 10% و 15%) و نمونه حاوی ویتامین D با پوشش فیبر پوسته (در چهار سطح 5/2% و 5% و 10% و 15%) و نمونه حاوی ویتامین D با پوشش فیبر دانه (در چهار سطح 5/2% و 5% و 10% و 15%) تولید گردید که هر چهار گروه از نمونهها تا شش ماه، از نظر ماندگاری مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایشهای تعریفشده در این پروژه اندازهگیری مقدار بریکس، نمک و بافت رب گوجه فرنگی بودند. نتایج نشان داد که نوع پودر درصدهای مختلف بهعنوان ماده تشکیلدهنده پوشش رب گوجهفرنگی بر روی اکثر خصوصیات ذکرشده اثر معنادار داشته و تفاوت معنادار بین آنها مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش دهی؛ غنیسازی؛ فیبر تفاله گوجهفرنگی؛ رب؛ خصوصیات بافتی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |