
تعداد نشریات | 45 |
تعداد شمارهها | 1,415 |
تعداد مقالات | 17,389 |
تعداد مشاهده مقاله | 56,074,820 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 18,337,611 |
تأثیر آب مغناطیسی بر رشد، عملکرد اسانس و برخی خصوصیات فیتوشیمیایی دو توده شوید Anethum graveolens L | ||
دانش کشاورزی وتولید پایدار | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 15 اردیبهشت 1405 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/saps.2024.62545.3254 | ||
نویسندگان | ||
سپیده هوشمند1؛ سعیده علیزاده سالطه* 2؛ صاحبعلی بلندنظر1 | ||
1دانشگاه تبریز دانشکده کشاورزی گروه علوم باغبانی | ||
2دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
اهداف: امروزه تحریک گیاهان با استفاده از میدانهای مغناطیسی راهی جهت افزایش کمیت و کیفیت محصولات میباشد. بنابراین از خاصیت مغناطیسی کردن آب برای تیمار گیاه دارویی شوید استفاده شد تا تاثیر آن بر بهبود عملکرد کمی و کیفی گیاه و همچنین کاهش مصرف کودهای شیمیایی به عنوان روشی علمی، ساده و ارگانیک مورد ارزیابی قرار گیرد. مواد و روشها: اثر آب مغناطیسی شده در دو میدان مغناطیسی با شدتهای 1/0 و 2/0 تسلا و تیمار شاهد، در چهار تکرار بر دو توده شوید (تبریز و ورامین) مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: آب مغناطیسی باعث افزایش معنیداری در صفات رویشی و زایشی شوید گردیده. بهطوری که بر تعداد چتر، چترک، تعداد شاخه فرعی، تعداد برگ همچنین بر طول و قطر ریشه و ساقه تأثیر معنیداری داشته و باعث افزایش 20 درصدی قطر ریشه گردید. همچنین کیفیت مناسب آب و حلالیت عناصر در آب و جذب باعث افزایش وزنتر و خشک ریشه و ساقه گردیده است. این تیمار موجب افزایش معنیداری در میزان فلاونوئید، فنل کل، آنتوسیانین، ویتامین ث، پروتئین و وزن و حجم اسانس گردید. نتیجهگیری: استفاده از آب مغناطیسی بهعنوان یک تیمار فیزیکی میتواند ابزاری مؤثری برای افزایش ارزش غذایی و دارویی شوید باشد و به عنوان روشی طبیعی، رشد گیاه و تولید ترکیبات دارویی را بهبود بخشد. این روش با افزایش رشد رویشی و تولید متابولیت های ثانویه، بدون نیاز به استفاده از کودها و سموم شیمیایی، منجر به افزایش قابل توجه عملکرد اقتصادی می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آب مغناطیسی؛ افزایش عملکرد؛ اسانس؛ شوید؛ متابولیت های ثانویه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 25 |