| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,416 |
| تعداد مقالات | 17,490 |
| تعداد مشاهده مقاله | 56,490,968 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 18,743,802 |
تأثیر عملآوری باگاس نیشکر با ترکیبات قلیایی در زمانهای مختلف بر ترکیبات شیمیایی، قابلیت هضم و فراسنجههای تخمیر شکمبه در شرایط برونتنی | ||
| پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
| مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 03 شهریور 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2025.66390.1775 | ||
| نویسندگان | ||
| فاطمه جعفریان1؛ فرشید فتاح نیا1؛ سید رضا موسوی1؛ محمد شمس الهی* 2؛ پریسا دارات1 | ||
| 1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران | ||
| 2دانشگاه ایلام. دانشکده کشاورزی. گروه لوم دامی | ||
| چکیده | ||
| زمینه مطالعاتی: باگاس نیشکر یکی از محصولات جانبی کارخانجات تولید قند است که حاوی فیبر بالایی میباشد و قیمت آن در مقایسه با کاه گندم پایینتر است. هدف: بنابراین هدف این آزمایش مطالعه قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی و فراسنجههای تخمیر شکمبهای جیرههای حاوی باگاس نیشکر عملآوریشده با ترکیبات قلیایی به روشهای مختلف در شرایط برونتنی بود. روش کار: تیمارهای آزمایش شامل 1- جیره حاوی باگاس عملآورینشده و ذخیرهشده به مدت 30 روز، 2- جیره حاوی باگاس عملآوریشده با محلول اوره 4 درصد و محلول هیدروکسید کلسیم 1 درصد و ذخیرهشده به مدت 30 روز، 3- جیره حاوی باگاس عملآوریشده با محلول اوره 3 درصد و محلول هیدروکسید کلسیم 2 درصد و ذخیرهشده به مدت 30 روز، 4- جیره حاوی باگاس عملآورینشده و ذخیرهشده به مدت 45 روز، 5- جیره حاوی باگاس عملآوریشده با محلول اوره 4 درصد و محلول هیدروکسید کلسیم 1 درصد و ذخیرهشده به مدت 45 روز و 6- جیره حاوی باگاس عملآوریشده با محلول اوره 3 درصد و محلول هیدروکسید کلسیم 2 درصد و ذخیرهشده به مدت 45 روز بودند. دادههای ترکیبات شیمیایی، قابلیتهضم ماده خشک و ماده آلی و آزمایش مؤلفههای تولید گاز بهصورت فاکتوریل 3×2 در قالب طرح کاملا تصادفی، آنالیز آماری شدند. نتایج: بالاترین درصد ماده خشک در تیمار 4 مشاهده شد (05/0P<). بیشترین و کمترین درصد ماده آلی به ترتیب در تیمار 1و 6 مشاهده شد (05/0P<). تیمار 6 در مقایسه با سایر تیمارها تولید گاز تجمعی 96 ساعت و پتانسیل تولید گاز بیشتری داشت (05/0P<). نتیجهگیری نهایی: به طور کلی، عملآوری باگاس با محلول اوره 3 درصد و هیدروکسید کلسیم 2 درصد و ذخیرهشده به مدت 30 روز (تیمار 3) سبب بهبود قابلیتهضم ماده آلی و افزایش تولید گاز شد. بنابراین از این روش میتوان برای بهبود ارزش غذایی باگاس نیشکر در جیره حیوانات نشخوارکننده استفاده کرد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| باگاس نیشکر؛ عملآوری؛ اوره؛ هیدروکسید کلسیم؛ قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی؛ تخمیر شکمبه | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 138 |
||