
تعداد نشریات | 45 |
تعداد شمارهها | 1,392 |
تعداد مقالات | 17,033 |
تعداد مشاهده مقاله | 54,952,983 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 17,435,181 |
اثرات کاربرد قبل از برداشت ملاتونین بر ویژگیهای کیفی زغال اخته | ||
پژوهش های صنایع غذایی | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 مرداد 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/fr.2025.64236.1955 | ||
نویسندگان | ||
مهری سعادتی1؛ جعفر حاجی لو* 2؛ صاحبعلی بلندنظر2 | ||
1علوم ومهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، | ||
2عضو هیات علمی- استاد گروه علوم باغبانی - دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
کیفیت میوه یک شاخص مهم در بازار پسندی، قابلیت پذیرش از طرف مصرف کننده و کاهش ضایعات میوه در گیاهان باغی می باشد. زغال اخته (Cornus mas L.) یکی از محصولات مهم در صنعت کشاورزی است و معمولاً برای تأمین نیازهای غذایی و صنعتی استفاده میشود یکی از روشهای بهبود ویژگیهای کیفی میوه استفاده از ملاتونین در مرحله قبل از برداشت میباشد. اخیراً ملاتونین به عنوان یک هورمون آنتی اکسیدان و ضد استرس در گیاهان مطرح شده است. به منظور ارزیابی اثرات کاربرد قبل از برداشت ملاتونین بر خصوصیات کیفی میوه زغال اخته، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار صورت گرفت. درختان زغال اخته ده روز قبل از برداشت با غلظتهای صفر، 150، 200 و 250 میکرومولار ملاتونین محلول پاشی شدند. میوهها در مرحله رسیدگی فیزیولوژیکی برداشت و صفاتی نظیر درصد مواد جامد محلول کل (TSS )، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون ( TA)، محتوای فنلکل، فلاونوئیدکل، مقدار اسید آسکوربیک، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل میوهها مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که غلظتهای به کار برده شده ملاتونین تفاوت معنیداری در میزان مواد جامد محلول، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، محتوای فنلکل، فلاونوئیدکل، مقدار اسید آسکوربیک، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل با شاهد داشتند، به این معنی که بیشترین میزان مواد جامد محلول کل، pH عصاره میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون کل، ویتامین ث (اسید آسکوربیک)، فنل کل، فلاونوئید، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل در میوههای تیمار شده با ملاتونین 250 میکرومولار و کمترین آنها در میوههای شاهد ثبت گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ اسید آسکوربیک؛ زغال اخته؛ فلاونوئید کل | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |