
تعداد نشریات | 45 |
تعداد شمارهها | 1,375 |
تعداد مقالات | 16,891 |
تعداد مشاهده مقاله | 54,386,957 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 17,077,631 |
بهبود عملکرد یک اجاق خورشیدی سهموی در شرایط بادخیز با استفاده از سپر حرارتی: تحلیل انرژی و اگزرژی | ||
مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 خرداد 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/jmeut.2025.60229.3373 | ||
نویسندگان | ||
حسین زمانی* 1؛ محمد حسین زاده2؛ سید مهدی میرزابابایی3 | ||
1گروه پژوهشی طراحی ماشی آلات صنایع غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی | ||
2گروه طراحی ماشینآلات صنایع غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران | ||
3گروه پژوهشی طراحی ماشین آلات صنایع غذایی | ||
چکیده | ||
در این مطالعه، اثر استفاده از سپر حرارتی بر عملکرد یک اجاق خورشیدی بررسی شده است. آزمایشها در سرعتهای باد 1/0، 4/2، 5/4 و 3/6 متر بر ثانیه انجام شداند. از اجاق خورشیدی برای جوشاندن 4 و 6 کیلوگرم آب در شرایط بادخیز استفاده گردید. پارامترهای دمای آب، توان خروجی، اگزرژی خروجی، بازده انرژی و بازده اگزرژی بررسی شدند. با توجه به نتایج، امکان به جوش آوردن 4 کیلوگرم آب توسط اجاق خورشیدی در سرعت 3/6 متر بر ثانیه وجود ندارد. استفاده از سپر حرارتی این مشکل را رفع کرده و آب در 105 دقیقه به جوش آمد. در آزمایش 4 کیلوگرم آب و سرعت باد 5/4 متر بر ثانیه، میانگین توان و اگزرژی سیستم در حالت بدون سپر حرارتی به ترتیب 4/222 و 9/22 وات بر مترمربع است. استفاده از سپر این مقادیر را به 8/22% و 6/26% بهبود میبخشد. با استفاده از سپر حرارتی، میزان بهبود بازده انرژی و اگزرژی اجاق خورشیدی به ازای جرم 4 کیلوگرم به ترتیب 6/4% و 6/0% است. با افزایش جرم آب به 6 کیلوگرم این میزان به ترتیب 6/9% و 1/1% است. | ||
کلیدواژهها | ||
اجاق خورشیدی سهموی؛ سرعت باد؛ سپر حرارتی؛ تحلیل انرژی؛ تحلیل اگزرژی؛ انرژی تجدیدپذیر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 8 |