
تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,327 |
تعداد مقالات | 16,307 |
تعداد مشاهده مقاله | 53,171,599 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,781,898 |
پاسخ جوجههای گوشتی ماده سویه کاب 500 به نسبتهای مختلف والین به لایزین قابل هضم در دوره آغازین | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 بهمن 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.37732.1542 | ||
نویسندگان | ||
سعید امیردهری1؛ حسین جانمحمدی* 2؛ اکبر تقی زاده3؛ الهام اسدی صومعه4؛ مجید علیایی5 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور ، علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
2دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی ذدانشگاه تبریز | ||
3استاد گروه علوم دامی دانشگاه تبریز | ||
4Assistant Professor, Department of Animal science, University of Queensland, Queensland, Australia | ||
5هیت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: استفاده از نسبتهای مورد نیاز آمینو اسید والین در جیره جوجههای گوشتی سبب بهبود عملکرد میشود. هدف: این آزمایش جهت برآورد نسبت بهینه آمینو اسید والین به لایزین قابل هضم در جوجههای گوشتی ماده کاب 500 بر اساس شاخص عملکرد رشد انجام گرفت. روش کار: به منظور تخمین نیاز والین، آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با 6 تیمار، 6 تکرار و 15 قطعه پرنده در هر تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی بر اساس سطوح آمینو اسیدهای قابل هضم برای تأمین تمام مواد مغذی بجز والین و لایزین فرموله شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرههایی با سطوح 70/0 (جیره پایه)، 75/0، 80/0، 85/0، 90/0 و 95/0 والین به لایزین قابل هضم بود. در طول دوره آزمایش، خوراک مصرفی و افزایش وزن بدن رکوردگیری شده و ضریب تبدیل غذایی محاسبه گردید. نسبت-های بهینه والین با استفاده از مدلهای خط شکسته برآورد شد. نتایج: شاخصهای افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی به طور معنیداری تحت تأثیر سطح والین جیره قرار گرفت و گروهی که 80/0 والین به لایزین قابل هضم دریافت کرده بود بهترین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی را داشت. نسبت بهینه والین به لایزین قابل هضم با استفاده از مدل خط شکسته خطی برای بیشترین افزایش وزن 76/0 و برای کمترین ضریب تبدیل غذایی 757/0 برآورد شد. همچنین، این نسبت با استفاده از مدل خط شکسته درجه دو برای بیشترین افزایش وزن و کمترین ضریب تبدیل غذایی به ترتیب 784/0 و 777/0 برآورد شد. نتیجه گیری نهایی: بر اساس یافتههای تحقیق حاضر، نسبت بهینه والین به لایزین قابل هضم در جوجههای گوشتی ماده کاب 78/0 میباشد که مطابق گزارشات اخیر در مورد نیاز والین جوجههای گوشتی نر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
نیاز آمینو اسید؛ والین؛ مدلهای خط شکسته؛ جوجه گوشتی ماده | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 18 |