
تعداد نشریات | 45 |
تعداد شمارهها | 1,414 |
تعداد مقالات | 17,372 |
تعداد مشاهده مقاله | 56,022,002 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 18,246,153 |
پاسخ جوجههای گوشتی ماده سویه کاب 500 به نسبتهای مختلف والین به لایزین قابل هضم در دوره آغازین | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
دوره 35، شماره 2، شهریور 1404، صفحه 29-38 اصل مقاله (490.98 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.37732.1542 | ||
نویسندگان | ||
سعید امیردهری1؛ حسین جانمحمدی* 2؛ اکبر تقی زاده2؛ ویلیام لامبرت3؛ الهام اسدی صومعه4؛ مجید علیایی2 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور ، علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
2گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
3Ajinomoto Animal Nutrition Europe, Paris, France | ||
4Assistant Professor, Department of Animal science, University of Queensland, Queensland, Australia | ||
چکیده | ||
زمینه مطالعاتی: استفاده از نسبتهای مورد نیاز آمینو اسید والین در جیره جوجههای گوشتی سبب بهبود عملکرد میشود. هدف: این آزمایش جهت برآورد نسبت بهینه آمینو اسید والین به لایزین قابل هضم در جوجههای گوشتی ماده کاب 500 بر اساس شاخص عملکرد رشد انجام گرفت. روش کار: به منظور تخمین نیاز والین، آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با 6 تیمار، 6 تکرار و 15 قطعه پرنده در هر تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی بر اساس سطوح آمینو اسیدهای قابل هضم برای تأمین تمام مواد مغذی بجز والین و لایزین فرموله شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرههایی با سطوح 70/0 (جیره پایه)، 75/0، 80/0، 85/0، 90/0 و 95/0 والین به لایزین قابل هضم بود. در طول دوره آزمایش، خوراک مصرفی و افزایش وزن بدن رکوردگیری شده و ضریب تبدیل غذایی محاسبه گردید. نسبت-های بهینه والین با استفاده از مدلهای خط شکسته برآورد شد. نتایج: شاخصهای افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی به طور معنیداری تحت تأثیر سطح والین جیره قرار گرفت و گروهی که 80/0 والین به لایزین قابل هضم دریافت کرده بود بهترین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی را داشت. نسبت بهینه والین به لایزین قابل هضم با استفاده از مدل خط شکسته خطی برای بیشترین افزایش وزن 76/0 و برای کمترین ضریب تبدیل غذایی 757/0 برآورد شد. همچنین، این نسبت با استفاده از مدل خط شکسته درجه دو برای بیشترین افزایش وزن و کمترین ضریب تبدیل غذایی به ترتیب 784/0 و 777/0 برآورد شد. نتیجه گیری نهایی: بر اساس یافتههای تحقیق حاضر، نسبت بهینه والین به لایزین قابل هضم در جوجههای گوشتی ماده کاب 78/0 میباشد که مطابق گزارشات اخیر در مورد نیاز والین جوجههای گوشتی نر میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
نیاز آمینو اسید؛ والین؛ مدلهای خط شکسته؛ جوجه گوشتی ماده | ||
مراجع | ||
Anderson HC and Warnick RE, 1967. Gross abnormalities in chicks fed amino acid deficient diets. Poult. Sci 46:856–861.
AOAC International. 1995. Official Methods of Analysis of AOAC International. 16th ed. Washington, DC.
Baker, D. H. 2009. Advances in protein–amino acid nutrition of poultry. Amino Acids. 37:29–41.
Baker, D. H., A. B. Batal, T. M. Parr, N. R. Augspurger, and C. M. Parsons. 2002. Ideal ratio (relative to lysine) of tryptophan, threonine, isoleucine, and valine for chicks during the second and third weeks post hatch. Poult. Sci. 81:485–494.
Berres, J.S., L. Vieiraa, A. Faveroa, D.M. Freitas, J.E.M. Pe˜naa, E.T. Nogueirab. 2011. Digestible valine requirements in high protein diets for broilers from twenty-one to forty-two days of age. Anim. Feed Sci. and Tech. 165: 120–124.
Chamruspollert, M., G. M. Pesti, and R. I. Bakalli. 2002. Determination of the methionine requirement of male and female broiler chicks using an indirect amino acid oxidation method. Poult. Sci. 81:1004–1013.
Corzo, A., M. T. Kidd, W. A. Dozier III, and S. L. Vieira. 2007. Marginality and needs of dietary valine for broilers fed certain all-vegetable diets. J. Appl. Poult. Res. 16:546–554.
Corzo, A., R. E. Loar, and M. T. Kidd. 2009. Limitations of dietary isoleucine and valine in broiler chick diet. Poult. Sci. 88:1934–1938.
Corzo, A., W. A. Dozier III, and M. T. Kidd. 2008. Valine nutrient recommendations for Ross × Ross 308 broilers. Poult. Sci.87:335–338.
Dozier, W. A., A. Corzo, M. T. Kidd, and M. W. Schilling. 2008. Dietary digestible lysine requirements of male and female broilers from forty-nine to sixty-three days of age. Poult. Sci. 87:1385–1391.
Farran, M. T., and O. P. Thomas. 1992a. Valine deficiency. 1. The effect of feeding a valine-deficient diet during the starter period on performance and feather structure of male broiler chicks. Poult. Sci. 71:1879–1884.
Foroudi, F., and P. Rezamand. 2014. The effects of dietary valine on performance, serum antibody titre and bone mineralization in broiler chicks. Iran. J. Appl. Anim. Sci., 4:405-409.
NRC. 1994. Nutrient Requirements of Poultry. 9th rev. ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC.
Robbins, K. R., A. M. Saxton, and L. L. Southern. 2006. Estimation of nutrient requirements using broken-line regression analysis. J. Anim. Sci. 2006. 84 (E. Suppl.):E155–E165.
Rostagno, H. S., L. F. T. Albino, J. L. Donzele, P. C. Gomes, R. F. M. Oliveira, D. C. Lopes, A. S. Ferreira, and S. L. T. Barreto. 2011. Brazilian tables for poultry and swine—Composition of feedstuffs and nutritional requirements. 3rd ed. Viçosa, MG, Brasil.
SAS User's Guide. 2006. Version 9.1 ed. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
Tavernari, F.C., G.R. Lelis, R.A. Vieira, H.S. Rostagno, L.F.T. Albino, and A.R. Oliveira Neto. 2013. Valine needs in starting and growing Cobb (500) broilers. Poult. Sci. 92:151-157.
Vazquez, M., and G.M. Pesti. 1997. Estimation of lysine requirement of broiler chicks for maximum body gain and feed efficiency. J. Appl. Poult. Res. 6:241-246.
Wang, B., M. Zhizhi, and Y. Jianmin. 2016. Apparent ileal digestible tryptophan requirements of 22- to 42-day-old broiler chicks. J. Appl. Poult. Res. 25:54–61
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 237 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 39 |