| تعداد نشریات | 45 |
| تعداد شمارهها | 1,436 |
| تعداد مقالات | 17,652 |
| تعداد مشاهده مقاله | 57,510,533 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 19,255,239 |
بررسی الگوهای مدلهای هضمی جیرههای گاو شیرده حاوی تفالۀ خشک مرکبات با استفاده از روش تولید گاز چکیده | ||
| پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
| دوره 35، شماره 3، آذر 1404، صفحه 1-16 اصل مقاله (513.78 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2022.40245.1570 | ||
| نویسندگان | ||
| یهروز ابراهیمی1؛ اکبر تقی زاده* 2؛ یوسف مهمان نواز* 3؛ احد گل قاسم* 4 | ||
| 1واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران | ||
| 2گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
| 3دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه | ||
| 4گروه علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران-ایران | ||
| چکیده | ||
| زمینه مطالعاتی: کاربرد تفاله خشک مرکبات به عنوان منبع فیبر غیرعلوفهای در جیره گاوهای شیرده در حفظ اکوسیستم پایدار شکمبه و حفظ چربی شیر مؤثر و تأمین انرژی مورد نیاز دام مؤثر هست و ترکیبات آنتیاکسیدانی تفالۀ مرکبات سبب بهبود کیفیت شیر و غنیسازی آن میگردد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تعیین ارزش غذایی جیره گاوهای شیرده حاوی تفاله خشک مرکبات و تعیین فراسنجههای تخمیری و تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئینخام در تفاله خشک مرکبات با روش تولید گاز بود. روش کار: ارزیابی جیره گاوهای شیرده حاوی تفاله خشک مرکبات با استفاده از روش تولید گاز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل؛ جیرۀ غذایی شاهد بدون استفاده از تفالۀ خشک مرکبات، جیرۀ غذایی با جایگزینی ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد دانۀ ذرت جیره با تفالۀ خشک مرکبات بود. برای این منظور تولید گاز در ساعات ۲، ۴، ۶، ۸، ۱۲، ۱۶، ۲۴، ۲۸، ۴۸ و ۷۲ ثبت گردید. برای انتخاب بهترین مدل ارزیابی، از پارامترهای حداقل واریانس ((MSE و حداکثر ضریب تبیین (R2) استفاده شد. نتایج:. برای تمام جیرههای آزمایشی حاوی تفاله مرکبات مدل ۱ (ارسکوف بدون فاز تأخیری) بهعنوان بهترین مدل برازش گردید. تولید گاز بخش محلول و غیرمحلول در جیرههای آزمایشی حاوی صفر، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد تفاله خشک مرکبات به ترتیب ۷۹/۲۲۵، ۵۵/۲۳۵، ۸۳/۲۴۵، ۳۵/۲۳۹ میلیلیتر در گرم ماده خشک بود. نرخ تولید گاز ((c در تیمارهای فوق به ترتیب ۰۷۹/۰، ۰۴۹/۰، ۰۵۴/۰ و ۰۶۳/۰ میلیلیتر در ساعت بود. نتیجهگیری نهایی: با توجه به نتایج حاصل از آزمایش تولید گاز، تفاله خشک مرکبات یک منبع مناسب انرژی برای نشخوارکنندگان هست. همچنین این نتایج نشان داد که تفاله مرکبات را میتوان بهعنوان یک فیبر غیرعلوفهای با قابلیت تجزیهپذیری و تولید گاز بیشتر در جیرههای نشخوارکنندگان به کار برد. مدل ۱ (ارسکوف بدون فاز تأخیری (۱۹۷۹) با فرمول y = A (1 – e-ct) به عنوان بهترین مدل برازش گردید. | ||
| کلیدواژهها | ||
| تفالۀ مرکبات؛ گاز تولیدی؛ مدلهای هضمی تجزیهپذیری | ||
| مراجع | ||
|
Abdullah HM, 2013. Effect of partial replacement of concentrate with citrus pulp on nutrient intake and in situ digestion kinetics in buffalo bulls. Institute of Animal and Dairy Sciences, Univ. Agri., Faisalabad Pakistan.
AOAC, 2005. Official Methods of Analysis of AOAC international. AOAC international. Maryland USA 54:234-239.
Bampidis VA and Robinson PH, 2006. Citrus by-products as ruminant feeds: A review. Animal Feed Science and Technology 128: 175-217.
Bayat Koohsar J, Gholam Ali Pour A, Ghanbari, F and Nouri, S. 2014. Determining the nutritional value and comparing different methods of drying, chemical composition, gas production components and digestibility of citrus varieties. Journal of Livestock and Poultry Research 3 (3): 69-57.
Barrios-Urdaneta A, Fondevila M and Castrillo C, 2003. Effect of supplementation with different proportions of barley grain or citrus pulp on the digestive utilization of ammonia-treated straw by sheep. Journal of Animal Science 76: 309-317.
Bakhshizade S. Taghizadeh, A.Jjanmohamady H. and Alijany S, 2013 Determination of chemical composition and degradability properties of grape and pomegranate seed pulp using nylon bag and gas production methods. Journal of Animal Science Research 23:1072–1075
Belibasakis NG, Tsirgogianni D, 1996. Effects of dried citrus pulp on milk yield, milk composition and blood components of dairy cows. Animal Feed Science and Technology 60: 87-92.
Broderick GA, Mertens DR and Simons R, 2002. Efficacy of carbohydrate sources for milk production by cows fed diets based on alfalfa silage. Journal of Dairy Science 85: 1767-1776.
Blummel, M and Ørskov ER, 1993. Comparison of gas production and nylon bag degradability of roughages in predicting feed intake in cattle. Animal Feed Science Technology 40: 109-119.
Fathi Naseri MD, Danesh Mesgaran M, France J, Cant JP and Kebreab E, 2006. Evaluation of to describe ruminal degradation kinetics from in situ ruminal incubation of whole soybeans. Journal of Dairy Science 89:3087-3095.
Fedorak PM and Hurdy DE, 1983. A simple apparatus for measuring gas production by methanogenic cultures in serum bottles. Environmental Technology Letters 4:425-432.
Fegeros K, Zervas G, Stamouli S and Apostolaki E, 1995. Nutritive value of dried citrus pulp and its effect on milk yield and milk composition of lactating ewes. Journal of Dairy Science 78: 1116-1121.
France J, Thornley JHM, Lopez S, Siddons RC, Dhanoa MS, Van Soest PJ and Gill M, 1999. On the two-compartment model for estimating extent of feed degradation in the rumen. Journal of Theoretical Biology 146: 269– 287.
Getachew GH, Makkar PS and Becker K, 2002. Tropical browses: content of phenolic compounds, in vitro gas production and stoichiometric relationship between short chain fatty acids and in vitro gas production. The Journal of Agricultural Science 139: 341-352.
Grasser LA, Fadel JG, Garnett I and DePeters EJ, 1995. Quantity and economic importance of nine selected by-products used in California dairy rations. Journal of Dairy Science 78: 962-971.
Henning PH, Steyn DG and Meissner HH, 1993. Effect of synchronization of energy and nitrogen supply on ruminal characteristics and microbial growth. Journal of Animal Science 71: 2516-2528.
Hernández J, Rojo R, Salem AZM, Mirzaei F, Gonzalez A, Vázquez JF, Montañez OD and Lucero FA, 2012. Influence of different levels of dried citrus pulp on in vitro ruminal fermentation kinetics of total mixed ration in goat rumen inocula. Journal of Animal Feed Science and Technology 21: 458-467.
Jairo GR, Cristina S, Iván M, Jesús SG, María DC and María JR, 2020. Effects of replacing extruded maize by dried citrus pulp in a mixed diet on ruminal fermentation. Animals 10: 1316..
Kale PN and Adsule PG, 1995. Citrus In: Salunkhe, D.K., S.S. (Eds.), Hand book of Fruit.
Kim SC, Adesogan AT and Arthington JD, 2007. Optimizing nitrogen utilization in growing steers fed forage diets supplemented with dried citrus pulp. Journal of Animal Science 85:2548-2555.
Kordi M and Naserian AA, 2012. Influence of wheat bran as a silage additive on chemical composition, in situ degradability and in vitro gas production of citrus pulp silage. African Journal of Biotechnology 11: 12669-12674.
Lashkari S and Taghizadeh A, 2015. Digestion kinetics of carbohydrate fractions of citrus by-products. Veterinary Research Forum 6: 41-48.
McDonald IMA, 1981. Revised model for the estimation of protein degradability in the rumen. Journal of Agricultural Science 96: 251-252.
Mansouri, H, Nikkhah, A, Rezaian, M, Moradi, M and Mir Hadi, A, 2003. Determination of forage degradability using gas production technique and nylon bags. Iranian Journal of Agricultural Sciences, 34: 495-507.
Menke KH and Steingass H, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and gas production using rumen fluid. Animal Research Development 28: 7-55.
Miron J. Yosef E. and Ben-Ghedalia D, 2001. Composition and in vitro digestibility of monosaccharide constituents of selected byproduct feeds. Journal of Agricultural and Food Chemistry; 49: 2322-2326.
Nazim, K, 2001. Investigation of the possibility of improving the nutritional value of citrus pulp through treatment with Neurospora sitophila. Thesis Every day on animal nutrition. Tarbiat Modares University of Tehran.
National Research Council. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. 2001. National Academies Press; Feb 9.
Iqbal Saeed, Sh., Ghorbani, A. and Mehmannavaz, Y, 2007. The book Application of Biological Statistics in Animal Sciences. First Edition, Amidi Publications, pp. 372-351.
Oluremi OIA, Andrew IA and Ngi J, 2007. Evaluation of nutritive potential of the peels of some citrus fruit varieties as feeding stuffs in livestock production. Pakistan Journal of Nutrition 6: 653-656.
Opatpatanakit Y, Kellaway RC, Lean IJ, Annison G and Kirby A, 1994. Microbial fermentation of cereal grains in vitro. Journal of Agricultural Research 45: 1247-1263.
Ørskov ER and McDonald I, 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to the rate of passage. Journal of Agricultural Science (Cambridge) 92: 499-503.
Pereira JC and Gonzlez J, 2004. Rumen degradability of dehydrated beet pulp and dehydrated citrus pulp. Animal Research 53: 99-110.
Rihani N, Garrett WN and Zinn RA, 1993. Effects of source of supplemental nitrogen on the utilization of citrus pulp based diets by sheep. Journal of Animal Science 71: 2310-2321.
SAS Institute, 2004. SAS/STAT User’s Guide. Release. 9.1. SAS Inst., Inc., Cary, NC.
Sadeghzadeh, MS, 2010. Determining the nutritional value of various types of citrus pulp using in vitro and in situ methods in Ghezel sheep. Master Thesis of Islamic Azad University, Maragheh Branch.
Sharif HR, Williams PA, Sharif MK, Abbas S, Majeed H and Masamba KG, 2018. Current progress in the utilization of native and modified legume proteins as emulsifiers and encapsulants–A review. Food hydrocolloids 76: 2-16.
Sharif M, Ashraf MS, Mushtaq N, Nawaz H, Mustafa MI, Ahmad F, Younas M and. Javaid A, 2018. Influence of varying levels of dried citrus pulp on nutrient intake, growth performance and economic efficiency in lambs. Journal of Applied Animal Research 46: 264–268.
Solomon R, Chase LE, Ben-Ghedalia D and. Bauman DE, 2000. The effect of nonstructural carbohydrate and addition of full fat extruded soybeans on the concentration of conjugated linoleic acid in the milk fat of dairy cows. Journal of Dairy Science 83: 1322-1329.
Sotto VR, Brito M, Lopez B, Perez E and Velazquez F, 2009. Use of Citrus Meal for Feeding Sows during the Gestation and Lactation Stage. Revista Computadorizada de Produccion Porcina 16: 45-49.
Sunvold GD, Hussein HS, Fahey J, Merchen NR and Reinhart GA, 1995. In vitro fermentation of cellulose, beet pulp, citrus pulp, and citrus pectin using faecal inoculum from cats, dogs, horses, humans, and pigs and ruminal fluid from cattle. Journal of Animal Science 73: 3639-3648.
Taghizadeh, A, 2013. Evaluation of the digestion model of dry matter rumen and raw protein of some foodstuffs using mobile nylon bag method. Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad.
Taghizadeh, A and Lashkari, S, 2015. Estimation and chemical composition, degradability and fermentation of citrus fermentation metals using nylon bag method and gas production. Journal of Animal Science Research 23: 29-15.
Timur Nejad, N, Zahedifar, M, Nikkhah, A. and virtues, h, 2007. Determining the nutritional value of carrot and vegetable residues in ruminant nutrition. Journal of Research and Construction 76: 168 – 173.
Voragen AGJ, Beldman G and Schols H, 2001. Chemistry and enzymology of pectins. Advanced Dietary Fiber Technologies B. V. McCleary and L. Prosky, ed. Blackwell Science; Oxford, pp. 379-398. | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 341 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 7 |
||