
تعداد نشریات | 44 |
تعداد شمارهها | 1,327 |
تعداد مقالات | 16,307 |
تعداد مشاهده مقاله | 53,171,710 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 15,782,774 |
اثرات متقابل گلایسین و ترهئونین مکملسازی شده در جیره غذایی کم پروتئین بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی نر | ||
پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی) | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 22 بهمن 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22034/as.2021.47224.1623 | ||
نویسندگان | ||
زهرا حسین زاده* 1؛ حسین جانمحمدی2؛ اکبر تقی زاده3؛ علی حسینخانی4؛ مجید علیایی5 | ||
1گروه آموزشی علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
2استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
3استاد،گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، تبریز | ||
4دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
5استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز | ||
چکیده | ||
چکیده زمینه مطالعاتی: استفاده از جیره غذایی کم پروتئین مکمل سازی شده با گلایسین و ترهئونین قابل هضم موجب بهبود عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی میشود. هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثرات متقابل گلایسین و ترهئونین مکمل سازی شده در جیره غذایی کم پروتئین بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی انجام گرفت. روش کار: در این آزمایش 462 قطعه جوجه نر یک روزه گوشتی از سویه راس 308 از طریق طرح کاملاً تصادفی 1+2×3 در قالب روش فاکتوریل (شامل3 سطح گلایسین+سرین و2 سطح ترهئونین در جیره غذایی کم پروتئین بعلاوه 1 جیره غذایی با پروتئین توصیه شده) با 6 تکرار و هر تکرار شامل 11 قطعه جوجه توزیع شدند. جیرههای آزمایشی بر پایه ذرت_سویا با محتوای پروتئین کم (32/18 درصد) با 3 سطح گلایسین+سرین ( 61/1، 51/1، 41/1 درصد) و2 سطح ترهئونین قابل هضم ( 86/0، 76/0 درصد) بودند. جیره شاهد با سطح پروتئین توصیه شده ( 39/20 درصد) با مقادیر کافی از اسیدهای آمینه ضروری تغذیه شدند. جوجههای گوشتی، جیرههای آزمایشی را از سن 8 تا 28 روزگی دریافت نمودند. نتایج: صفات افزایش وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی جوجهها تفاوت معنیداری (05/0P≥) را بین جیره غذایی با پروتئین توصیه شده و جیره غذایی کم پروتئین نشان ندادند. اثرات اصلی مکمل سازی گلایسین بر افزایش وزن بدن معنیدار بود و جیرههای غذایی کم پروتئین مکمل سازی شده در سطح 61/1 درصد گلایسین و 86/0 درصد ترهئونین قابل هضم منجر به بهبود معنیداری (05/0P≤) در افزایش وزن بدن، درصد وزن عضله سینه و ران جوجههای گوشتی گردید. نتیجهگیری نهایی: نتایج حاصل از این مطالعه پیشنهاد میکند اثرات متقابل مکمل سازی گلایسین و ترهئونین قابل هضم در جیره غذایی کم پروتئین اثرات مفیدی بر بهبود عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
واژگان کلیدی: جوجه گوشتی؛ پروتئین؛ گلایسین؛ ترهئونین؛ عملکرد | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 22 |